Grandvision schrapt alsnog dividend 2019 vanwege corona

Aandeel Grandvision dividend geschrapt in 2020 vanwege corona
Sommige bedrijven nemen ruim hun tijd om een lager dividend aan te kondigen tijdens de coronacrisis. Zo komt optiekketen Grandvision vandaag nog met de mededeling dat aandeelhouders in 2020 geen dividend zullen krijgen.

Daarmee sluit Grandvision, dat wordt overgenomen door de Frans-Italiaanse brillen- en lenzenbedrijf EssilorLuxottica, aan bij een lange rij Nederlandse beursgenoteerde bedrijven die vanwege COVID-19 in 2020 geen dividend uitkeren of de uitkering aan beleggers fors reduceren.

In het persbericht waarin de cijfers over het eerste kwartaal worden aangekondigd laat Grandvision vandaag weten dat besloten is toch geen dividend uit te keren over boekjaar 2019. Tijdens de aandeelhoudersvergadering van 30 juni zal het dividendvoorstel van de agenda gehaald worden.

GEEN RECORD DIVIDEND VOOR GRANDVISION 
Eind februari had Grandvision nog een record dividend van €0,35 per aandeel voorgesteld. Dat was een verhoging van ruim 6% ten opzichte van vorig jaar toen er nog een dividend van 33 eurocent per aandeel aan beleggers werd uitgekeerd.

Oorspronkelijk zou Grandvision op 28 april ex-dividend gaan met een betaalbaarstelling op 4 mei. Ook Grandvision stelde net als veel andere Europese bedrijven de aandeelhoudersvergadering uit vanwege het coronavirus. Tijdens die aandeelhoudersvergadering wordt altijd gestemd over het dividendvoorstel.

BEKIJK HIER HET EX-DIVIDEND OVERZICHT VOOR MEI

In het persbericht van vandaag laat Grandvision weten hard geraakt te worden door de COVID-19 pandemie met een omzetdaling van 4,4% in het eerste kwartaal. In de tweede helft van maart was er zelfs sprake van een vergelijkbare omzetdaling van -8,2%, vergeleken met een groei van 5,5% in de maanden januari en februari.

GrandVision est un leader mondial de la vente au détail d'optique et fournit de plus en plus de soins oculaires de haute qualité et abordables clients du monde entier. Les soins oculaires de haute qualité offerts par GrandVision comprennent une large gamme de services fournis par ses experts en vision, des lunettes de vue, y compris des montures et des lentilles, des lentilles de contact et des produits d'entretien pour lentilles de contact, et lunettes de soleil unies et avec verres correcteurs.