Sligro Food Group betaalt geen dividend meer in 2020

Aandeel Sligro dividend 2020
Groothandelaar Sligro Food Group betaalt over het lopende boekjaar 2020 geen dividend. Het eerder dit jaar betaalde slotdividend van 85 cent bruto per aandeel was dan ook de laatste uitkering van het geplaagde bedrijf, dat bijna is gehalveerd op Euronext Amsterdam.

Nadat Sligro Food Group eerder al het interim dividend oversloeg in verband met COVID-19 zullen beleggers dit jaar op geen slotdividend uitgekeerd krijgen. In het persbericht vandaag maakte Sligro halfjaarcijfers bekend en werd tevens herhaald dat beleggers geen dividend krijgen over kalenderjaar 2020.


Het bedrijf stelt dat "gegeven de resultaten van 2020 tot dusver en de onzekerheid voor de tweede jaarhelft vinden wij, zoals eerder gecommuniceerd, dat herstel van onze financiële positie prioriteit
heeft en er onvoldoende basis is voor een dividend over het kalenderjaar 2020."

DIVIDEND SLIGRO NA BIJNA DERTIG JAAR VOOR HET EERST GESCHRAPT
Sligro betaalde begin dit jaar nog een slotdividend van 85 eurocent over boekjaar 2019, voorafgegaan door een interim uitkering van 55 cent. Dit jaar zal er dus niets worden uitgekeerd aan beleggers, die daarmee voor het eerst in bijna 30 jaar tijd geen dividend zullen ontvangen. Bovendien is het de eerste keer in tien jaar tijd dat Sligro het dividend verlaagt, want sinds boekjaar 2011 werd er telkens een stabiel tot hoger dividend uitbetaald door de voormalige beurslieveling.

In 2020 daalt het aandeel Sligro Food maar liefst 46% tot precies €13. Daarmee is het bedrijf nog €580 miljoen waard op de beurs. In november 2018 betaalden beleggers nog €40 voor één aandeel Sligro, dat keihard wordt geraakt door de coronacrisis.

Sligro Food Group bestaat uit foodretail- en foodservicebedrijven die zich direct en indirect richten op de Nederlandse foodmarkt. Dit gebeurt bij Foodservice als groothandel en bij Foodretail als groothandel en detaillist. De foodretailactiviteiten bestaan uit ruim 130 EMTÉ-full service supermarkten. Hiervan wordt een aantal door zelfstandig ondernemers geëxploiteerd. Als marktleider richt Foodservice zich met een landelijk netwerk van zelfbedienings- en bezorggroothandels op groot- en kleinschalige horeca, recreatiebedrijven, cateraars, grootverbruikers, bedrijfsrestaurants, pompshops, het midden- en kleinbedrijf, kleinschalige retailbedrijven en de institutionele markt.