Aandeel KPN wil dividend met 3 tot 5% verhogen tot 2023

aandeel KPN dividendbeleid 2020
Het Nederlandse telecombedrijf KPN wil aandeelhouders de komende jaren ook blijven verwennen met een progressief dividendbeleid. Daarbij mikt het AEX-aandeel op een jaarlijkse groei van het dividend met 3% tot 5%, in lijn met wat we de laatste tijd al zagen.

Eerder schreef dividendnieuws.nl nog dat KPN een interim dividend van 4,3 eurocent wilde uitkeren. Het gaat bij het telecom- en kabelbedrijf om kleine bedragen, wat het gevolg is van de beurskoers die vergeleken met jaren terug enorm onderuit is gegaan.

Vandaag kwam KPN voorbeurs met een persbericht waarin het met doelstellingen voor de langere termijn komt voor de periode 2021 t/m 2023. De onderneming geeft onder meer aan flink te willen investeren in digitalisatie in Nederland, met een gepland budget van 3,5 miljard euro de komende drie jaar.

KPN geeft in het persbericht aan voor 2021 een vrije kasstroom van 750 miljoen euro te verwachten, waaruit het dividend van ruim 500 miljoen (boekjaar 2019) betaald moet worden. Ook bevestigt KPN het progressieve dividendbeleid, en geeft het te kennen dat aandeelhouders de komende jaren een groei van 3 tot 5 procent per jaar mogen verwachten, wat moet worden ondersteund door een groeiende free cashflow, aldus het telecombedrijf.

KPN verhoogde inmiddels vijf jaar op rij zijn dividend, met een afzwakkende groei van het dividend in de laatste jaren. Over het laatste volledige boekjaar groeide het dividend nog met 4,2%. Eerder schrapte KPN het dividend in 2012, om vervolgens over boekjaar 2014 weer opnieuw te beginnen met een fors lagere uitkering. Op het hoogtepunt (boekjaar 2011) betaalde KPN nog €0,52 per jaar aan dividend, over 2019 was dat nog slechts €0,125, ondanks een verhoging in de de vijf voorliggende jaren.

Bij een beurskoers van €2,48 biedt een aandeel Koninklijke KPN momenteel een rendement van 5%. Beleggers reageren vandaag overigens niet positief op het dividendnieuws van KPN, want de beurskoers daalt met een half procentje. In 2020 levert het aandeel bijna 6% in. Het aandeel noteerde op 29 juli voor het laatst ex-dividend. Het slotdividend over 2020 zal normaal gesproken worden uitgekeerd in april 2021.

Koninklijke KPN N.V. (KPN) is een aanbieder van telecom-, media- en mobiele telefoniediensten. De segmenten van het bedrijf zijn onder meer Consumer, Business, Wholesale en Network, Operations & IT. Merknamen van KPN zijn onder meer Telfort, XS4ALL, Simyo, Yes Telecom, Ortel Mobile, Argeweb, Solcon, Route IT, Divider, Internedservices, NLDC en StartReady. KPN is vooral actief in Nederland.