Toch weer dividend voor beleggers Arcadis in 2021

Arcadis dividend boekjaar 2020
Ingenieursbedrijf Arcadis NV betaalt over boekjaar 2020 weer een dividend. Vorig jaar werd het dividend weer geannuleerd nadat aandeelhouders eerder nog een 19% hoger dividend van 56 cent was voorgesteld. Dit jaar wil Arcadis €0,60 per aandeel dividend betalen.

In februari vorig jaar werden beleggers dus nog enthousiast van een aangekondigde dividendverhoging van 19% door Arcadis. Dat voorstel werd later weer ingetrokken in verband met corona. Toch hebben aandeelhouders Arcadis weinig te klagen gehad de laatste jaren, want vorig jaar steeg het aandeel met 30% en in 2019 was de koerswinst zelfs 95% op Euronext Amsterdam. Die paar centen extra aan dividend kunnen beleggers dan waarschijnlijk missen als kiespijn.

Desondanks wil Arcadis in 2021 gewoon weer de draad oppakken met een dividendvoorstel van €0,60 bruto per aandeel, wat neerkomt op een pay-out ratio van 40%. Op donderdag 18 februari kwam Arcadis met jaarcijfers 2020, die zoals gewoonlijk in het engels worden gepubliceerd.

Arcadis CEO Peter Oosterveer: "We are very proud that we have been able to deliver on all our strategic targets for the year, despite the challenging environment. This allows us to reinstate our dividend and we will propose to the shareholders meeting to distribute a dividend of €0.60 per share."

Een ex-dividend datum voor het dividend van 60 eurocent voor boekjaar 2020 is nog niet bekend. De afgelopen jaren betaalde Arcadis het dividend telkens halverwege mei met een ex-dividend datum eind april. Zodra we meer informatie tot onze beschikking hebben zal de ex-dividend datum voor 2021 uiteraard worden toegevoegd aan de dividendkalender van dividendnieuws.nl.

Tussen 1995 en 2015 was Arcadis één van de beste dividendaandelen in Nederland, met een dividend dat bijna 20 jaar op rij steeds verder werd verhoogd zonder verlagingen tussentijds. Over boekjaar 2016 ging het dividend van Arcadis echter flink omlaag van 63 cent naar 43 cent en kwam er een einde aan de sterke dividendgeschiedenis.

Arcadis NV is wereldwijd actief op het gebied van consultancy, ontwerp, engineering en management op het gebied van infrastructuur, water, milieu en gebouwen. De segmenten van het bedrijf omvatten Noord- en Zuid-Amerika; Europa en Midden-Oosten; Asia Pacific en CallisonRTKL. De bedrijfsonderdelen omvatten infrastructuur, water, milieu en gebouwen. Arcadis heeft sinds 1995 een beursnotering in Amsterdam, waar zich ook het hoofdkantoor bevindt. Het aandeel is opgenomen in de AMX-index.