SBM Offshore verhoogt dividend in 2021 met 10%

aandeel SBM Offshore dividend 2020
Net als in 2020 zal SBM Offshore ook in 2021 weer een hoger dividend uitkeren. Aandeelhouders ontvangen dit keer 10% meer, ofwel een dividend van $0,87 per aandeel. 

SBM herhaalde vorig jaar nog de doelstelling ten aanzien van het dividend, met een voorziene stabiele tot groeiende uitkering. 

Daar houdt het AMX-aandeel zich dus aan want ook in 2021 krijgen aandeelhouders weer een mooie dividendverhoging voorgeschoteld.

In het engelstalige persbericht van 11 februari komt SBM met cijfers over 2020 en wordt het nieuwe dividend bekend gemaakt. Dit hebben wij vanuit het engels vertaald: "Het dividendbeleid van het bedrijf is erop gericht een stabiel dividend te handhaven, dat in de loop van de tijd groeit. De bepaling van het dividend is gebaseerd op de beoordeling van de onderneming van haar onderliggende kasstroompositie. Als onderdeel van het reguliere planningsproces van het bedrijf, heeft het bedrijf, na herziening van zijn cashflowpositie en -prognose, geconcludeerd dat de vooruitzichten voor het genereren van cashflow zijn verbeterd gezien de toename van de omvang van de lease- en exploitatieachterstand. Op basis hiervan zal een dividend van US $ 165 miljoen, wat gelijk is aan US $ 0,89 per aandeel op basis van het aantal uitstaande aandelen min het aantal eigen aandelen dat op 31 december 2020 wordt gehouden, worden uitgekeerd uit de ingehouden winsten, worden voorgesteld. de jaarlijkse algemene vergadering op 7 april 2021. Dit is een stijging van 10% ten opzichte van het dividend dat in 2020 werd uitgekeerd." (bron: persbericht SBM Offshore 11 februari).

Het aandeel SBM Offshore levert in 2021 een kleine vijf procent in op Euronext Amsterdam, waarmee het aandeel een beurswaarde van afgerond 2,8 miljard euro heeft. Het geschatte dividendrendement is momenteel 4,9% bruto. Een ex-dividend datum is nog niet bekend voor het aandeel SBM Offshore, dat in 2020 op 14 april ex-dividend noteerde.

SBM betaalt sinds 2016 weer een dividend, nadat de uitkering vier jaar daarvoor werd geschrapt. Aandeelhouders SBM Offshore ontvingen sinds 2016 elk jaar een hoger dividend. Dit jaar piekt het dividend wederom voor SBM, dat één keer jaarlijks uitkeert.

LEES OOK: SBM Offshore verdubbelt dividend in 2020

Net als veel bedrijven die actief zijn in de olie- en gaswinning en dienstverlening aan deze sector rapporteert SBM ook zijn dividend in dollars. Shell doet dat ook al jarenlang, deels vanwege de koppeling aan de olieprijs die in dollars genoteerd staat.

SBM Offshore NV (ISIN: NL0000360618) is een aanbieder van drijvende productie- en afmeersystemen, in productieactiviteiten en in terminals en services voor de olie- en gas industrie. SBM heeft twee operationele segmenten: Lease en Operate, die leasing en exploitatie van olie- en gasproductiefaciliteiten bieden, en Turnkey, engineering, levering, revisie en onderhoud van CALM-boeien, wartels, afmeersystemen, vloeistofoverdrachtsystemen en lossystemen. Sinds 2016 betaalt SBM weer een dividend dat enkele jaren daarvoor werd geschrapt.