Fietsenmaker Accell Group betaalt in 2021 wederom geen dividend

aandeel Accell dividend 2021
Aandeelhouders Accell Group krijgen voor het tweede jaar op rij geen dividend in 2021. 

Vorig jaar werd het dividendvoorstel van Accell, €0,30 per aandeel bruto, ingetrokken. Nu volgt ook geen dividenduitkering over boekjaar 2020, wat het gevolg is van een financieringsovereenkomst.

Op 5 maart kwam Accell met jaarcijfers 2020 die zeer sterk waren juist door corona, wat de verkoop van (electrische) fietsen enorm heeft gestuwd. De omzet van Accell groeide met 17% tot 1,3 miljard euro en ook het EBIT resultaat zat in de lift met een stijging van 25% tot 75 miljoen euro.

Het Nederlandse bedrijf achter merken als Koga, Batavus en Raleigh laat in het persbericht bij de jaarcijfers weten dat het desondanks geen dividend zal betalen, wat het gevolg is van een bankfaciliteit die als voorwaarde heeft dat Accell geen dividend mag betalen zolang de desbetreffende lening is afgelost.

Daarmee is er voor het tweede jaar op rij geen dividend voor de belegger in Accell, die de laatste tien jaar toch al een zeer grillig verloop van het dividend te slikken kreeg, met sinds boekjaar 2012 drie flinke dividendverlagingen en nu dus twee jaar op rij zonder dividend.

LEES OOK: Accell Group schrapt dividend in 2020 door coronavirus

Accell zou oorspronkelijk ex-dividend gaan op 24 april 2020 voor een 40% lager dividend van €0,30 per aandeel. Dat dividend zou dus nooit worden betaald. Ook elders zien we veel beursgenoteerde bedrijven die na 2020 ook in 2021 geen dividend betalen, waaronder het Belgische Miko.

Accell Group richt zich op de  midden- en hogere segmenten van de markt voor fietsen en fietsonderdelen en -accessoires. Het bedrijf is de Europese marktleider in elektrische fietsen en de Europese nummer twee in fietsonderdelen- en accessoires. Bekende fietsmerken die Accell in portefeuille heeft zijn onder meer Babboe, Batavus, Diamondback, Haibike, Ghost, Koga, Lapierre, Raleigh, Sparta en Winora. XLC is het Accell merk voor fietsonderdelen- en accessoires. Het hoofdkantoor van Accell is gevestigd in Heerenveen. Aandelen Accell Group worden verhandeld op de officiĆ«le markt van Euronext Amsterdam en zijn opgenomen in de Amsterdam Smallcap-index (AScX).