Heijmans wil €0,73 dividend betalen in 2021

aandeel Heijmans dividend 2020
Bouwbedrijf Heijmans wil voor het eerst sinds 2014 weer een dividend betalen aan beleggers. 

Voor boekjaar 2020 is het dividend vastgesteld op €0,73 bruto per aandeel. Het dividendrendement is meer dan 5% voor het AScX-aandeel.

Heijmans, één van de grote uitblinkers op de beurs in Amsterdam in 2021, kwam op 12 februari reeds met resultaten over 2020, waarin de nettowinst steeg naar 40 miljoen euro. Mede vanwege de sterke financiële resultaten wordt dit jaar een hoog dividend van 73 cent per aandeel voorgesteld. Dat is op basis van een payout ratio van 40%.
"In het licht van deze verbeterde balansverhoudingen, een nadrukkelijk streven bij de doorvoering van de herstructurering in 2016/2017, is besloten tot een dividendvoorstel op een niveau van € 0,73 cent per aandeel. Dit komt overeen met 40% van de gerealiseerde nettowinst en is daarmee in lijn met de beoogde payout ratio uit het dividendbeleid. Aandeelhouders wordt de keuze geboden tussen uitkering in de vorm van stockdividend of cashdividend. " (bron: persbericht Heijmans 12 februari 2021)
Beleggers die het dividend van Heijmans willen ontvangen dit jaar zullen de aandelen in ieder geval voor de ex-dividend datum van 19 april 2021 in hun bezit moeten hebben. De betaalbaarstelling is op 14 mei 2021. Het dividendrendement is 5,3% voor het aandeel Heijmans op een koers van 13,68 euro. Heijmans is één van de grote uitblinkers in 2021 met een koerswinst van 46,6%.

Heijmans is een ingenieurs- en constructiebedrijf. Heijmans levert oplossingen variërend van concept en ontwerp tot onderhoud en beheer en opereert in vier segmenten: Het segment Vastgoed richt zich op gebiedsontwikkeling en vastgoedontwikkeling in stedelijke en niet-stedelijke gebieden en verkoopt of verhuurt woningen en appartementen; het segment Woningbouw richt zich zowel op de bouw van nieuwe woningen als op de herontwikkeling, restauratie en renovatie van bestaande woningvoorraad; het segment Utiliteit realiseert gebouwen in de marktsegmenten zorg, overheid, commercieel vastgoed en de hightech schone industrie en het segment Infra is gespecialiseerd in het aanleggen, onderhouden en verbeteren van infrastructuur, zoals wegen, ondergrondse infrastructuur, viaducten, onder meer tunnels, kabels, leidingen, energievoorziening, sluizen en waterzuiveringsinfrastructuur. Sinds boekjaar 2020 betaalt Heijmans weer een dividend, dat eerder werd geschrapt sinds boekjaar 2015.