CTAC betaalt voor derde jaar op rij €0,80 per aandeel dividend

CTAC dividend boekjaar 2020
De Nederlandse IT-services smallcap CTAC keert ook in 2021 een dividend van 80 eurocent per aandeel uit. Aandeelhouders krijgen zodoende een dividendrendement van 2% bruto. De ex-dividend datum is vastgesteld op 14 mei 2021.

CTAC, met een beurswaarde van krap 53 miljoen euro met recht een kleintje aan Euronext Amsterdam, zal ook in 2021 weer €0,80 bruto per aandeel aan dividend uitkeren. Dat is daarmee het derde opeenvolgende jaar dat de IT-services dienstverlener 80 cent dividend uitkeert. 

De ex-dividend datum is 14 mei 2021 en het keuzedividend wordt betaalbaar gesteld op 9 juni 2021. Bij een beurskoers van €3,90 geeft CTAC een dividendrendement van 2,1%. 

Aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders wordt voorgesteld om over het boekjaar 2020 een keuzedividend uit te keren van € 0,08 per gewoon aandeel (2019: € 0,08 per aandeel ). Dit komt neer op een pay-out ratio van circa 35% van het nettoresultaat. (bron: persbericht CTAC 5 maart 2021)

CTAC maakt begin maart reeds het dividend bekend bij de presentatie van de jaarcijfers 2020. Het keuzedividend van 8 cent komt neer op een payout ratio van 35% van de winst.

Ctac NV (NL0000345577) levert informatie- en communicatietechnologie (ICT) oplossingen. Het bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling, implementatie en onderhoud van branchespecifieke oplossingen, voornamelijk gebaseerd op software van SAP en Microsoft. Het serviceportfolio omvat bedrijfsadvies, managed services, softwareontwikkeling, mobiliteit, in-memory computing en cloud. De activiteiten van de onderneming zijn onderverdeeld in vier clusters: Ctac Consulting, bestaande uit alle SAP-gerelateerde activiteiten voor industrieën en brancheoverstijgende oplossingen; Ctac Microsoft, bestaande uit activiteiten op het gebied van Microsoft Dynamics en Yellow & Red; Ctac Managed Services, het aanbieden van clouddiensten, zoals beheer, hosting en systeemoptimalisatie; en andere, waaronder de detacheringsdiensten van Persity. Het wijdt zijn aanbod aan klanten in marktsegmenten als consumentenproducten, logistiek, groothandel, productie, onroerend goed, detailhandel, vrije tijd en horeca, liefdadigheid en nutsbedrijven. CTAC betaalt beleggers sinds 2016 opnieuw dividend, nadat de jaarlijkse uitkering eerder werd geannuleerd in 2009.