Aandeel ICT Group gaat op 14 mei 2021 ex-dividend voor €0,40

aandeel ICT group dividend 2020
De beursgenoteerde ICT-dienstverlener ICT Group betaalt over boekjaar 2020 een dividend van €0,40 bruto per aandeel. 

Vorig jaar werd het eerder voorgestelde dividend van €0,30 per aandeel geannuleerd vanwege corona. Dit jaar wordt een record dividend betaald met ex-dividend datum 14 mei 2021.

ICT zal later dit jaar van de beurs verdwijnen en dit is zo goed als zeker het laatste dividend.

Een jaar geleden schreef dividendnieuws.nl nog dat ICT Group een dividend van €0,30 wilde uitkeren over boekjaar 2019. Dat lagere dividend zou uiteindelijk weer worden geschrapt, in lijn met veel Nederlandse beursgenoteerde bedrijven die het voorstel introkken vanwege COVID-19. Het laatste dividend dat uitgekeerd werd door ICT is nog altijd de 38 cent per aandeel uit 2019.

Daar komt dit jaar een nieuw dividend bij van €0,40, wat gelijk het hoogste dividend is dat ICT Group ooit heeft uitgekeerd aan aandeelhouders. De ex-dividend datum is 14 mei 2021 en het dividend van ICT Group zal uitbetaald worden op 3 juni 2021. Bij een koers van €14,30 is het dividendrendement voor het aandeel naar schatting 2,8% bruto.

ICT Group kwam in maart al met resulaten over 2020, waarin het EBITDA resultaat met 16% steeg to 19,2 miljoen euro. Op dat moment werd ook het dividend van 40 cent voorgesteld over boekjaar 2020 door ICT Group, dat onder bod ligt door een consortium onder leiding van NPM Capital, dat het bedrijf van de beurs wil halen. De verwachting is dat deze acquisitie in het derde kwartaal van 2021 wordt afgerond, waarmee de beursnotering van ICT Group zal eindigen. Dit is dan ook zo goed als zeker het laatste dividend dat beleggers krijgen van ICT.

ICT Group NV, voorheen ICT Automatisering NV, is een Nederlands ICT-bedrijf. De toepassingen zijn voornamelijk actief in de automobielsector, logistiek, machine en systemen, industriële automatisering, energie en nutsvoorzieningen en de gezondheidszorg. De activiteiten zijn onderverdeeld in vijf segmenten: Het segment Industriële Automatisering biedt hardware- en softwareleveranciers geïntegreerde pakketten van diensten en oplossingen. Het logistieke segment levert geïntegreerde supply chain platformoplossingen voor logistieke bedrijven. Het segment Machine & Systemen biedt software- en hardwareoplossingen en -diensten, oplossingen voor machinebouw, besturings- en controlesystemen en complete lijnbeheersystemen. Het segment Automotive Nederland en Automotive Duitsland levert embedded software voor automotive systemen. Het opereert via Raster Holding BV, een volledige dochteronderneming.