Aandeel Kendrion betaalt 40 cent dividend in 2021

Kendrion dividend boekjaar 2020
Kendrion, tegenwoordig opgenomen in de AsCX-index voor smallcaps in Amsterdam, betaalt in 2021 weer een dividend.

Aandeelhouders ontvangen €0,40 per aandeel en kunnen kiezen tussen cash en stock dividend. 

Gisteren, op 13 april 2021, was de aandeelhoudersvergadering van Kendrion, waarbij ook het dividend werd goedgekeurd. Zoals wel vaker bij Nederlandse aandelen is de ex-dividend datum gelijk de dag erna. 

Kendrion streeft ernaar om jaarlijks een dividend uit te keren tussen 35% en 50% van de genormaliseerde nettowinst. Het gisteren voorgestelde dividend van EUR 0,40 per aandeel komt neer op 50% uitbetaling van genormaliseerde nettowinst. Het dividend is betaalbaar in contanten of in gewone aandelen ten laste van de agioreserve naar keuze van de aandeelhouder, zo stelt Kendrion in het persbericht bij de jaarvergadering.

Ook Kendrion schrapte vorig jaar uiteindelijk het dividend, nadat eerder een uitkering van €0,25 bruto per aandeel was voorgesteld. In 2021 kunnen beleggers wel weer een dividend verwachten, want Kendrion ging op 14 april 2021 inmiddels ex-dividend voor €0,40 bruto per aandeel.

Daarbij hebben aandeelhouders de keuze uit cash of nieuwe aandelen, ook wel bekend als een stock dividend. Het dividend zal betaalbaar worden gesteld op 6 mei 2021 en bij een koers van €22 voor het aandeel Kendrion is het dividendrendement momenteel 1,8% bruto.

LEES OOK: Kendrion trekt dividendvoorstel 2019 in vanwege coronavirus

Kendrion (ISIN: NL0000852531) is producent van elektromagnetische systemen en componenten voor industriële en automotive-toepassingen. Het Nederlandse bedrijf maakt precisieonderdelen voor personenauto's, bedrijfsvoertuigen en industriële toepassingen. Kendrion telt twee divisies en zeven business units. De Divisie Industrial bestaat uit drie business units: Industrial Magnetic Systems, Industrial Control Systems en Industrial Drive Systems. De divisie Automotive omvat vier units: systemen voor personenauto's, besturingssystemen voor auto's, systemen voor bedrijfsvoertuigen en systemen voor zwaar gebruik. De producten van het bedrijf worden op verschillende gebieden gebruikt, zoals liften, deurvergrendelingssystemen, industriële robots, medische apparatuur, elektrische schakelkastsystemen, benzine- en dieselmotoren, airconditioninginstallaties, motorkoelsystemen en drankautomaten. Kendrion NV heeft dochterondernemingen in onder meer Duitsland, China, Brazilië, India, Zweden en de Verenigde Staten.