Ex-dividend overzicht april 2021 aandelen Nederland

Het dividendseizoen in Europa en dus ook Nederland is inmiddels weer in volle gang. We bekijken de Nederlandse aandelen die de komende week nog ex-dividend noteren. 

Tussen 23 april en 29 april gaan onder meer Vopak, Heineken, Akzo Nobel, ForFarmers, Grandvision, Wereldhave en WDP nog ex-dividend.

De dividendkalender op dividendnieuws.nl laat natuurlijk een up-to-date overzicht zien van alle Nederlandse aandelen die in 2021 ex-dividend noteren. Hieronder bekijken we kort de eerstvolgende aandelen die nog dividend moeten betalen dit jaar. Let er op dat het vaak om één dividendbetaling per jaar gaat bij veel beursgenoteerde bedrijven aan Euronext Amsterdam.

APRIL EN MEI DE TOPMAANDEN VOOR DIVIDEND
Medio april begon het dividendseizoen in Nederland pas echt goed met onder meer KPN (16 april), Ahold Delhaize (16 april), Vastned Retail (19 april) en Heijmans (19 april) die inmiddels ex-dividend gingen. Vandaag, 22 april 2021, komt daar PostNL nog bij. 

Eerder schreven wij reeds dat, zoals verwacht, PostNL in 2021 gewoon weer een dividend aan beleggers betaalt. Na een uitkering van slechts 8 cent per aandeel in 2020 zal het postbedrijf dit jaar €0,28 bruto uitbetalen. Het dividendrendement is hoog.

De dividendkalender zit ook na vandaag nog bomvol, met de komende week alleen al bekende namen als Akzo en Heineken die ex-dividend noteren. Zie hieronder een screenshot van de complete dividendagenda.

ex dividend aandelen Nederland april 2021
Volgende week gaan Akzo en Heineken ex-dividend

Het bovenstaande overzicht toont alle Nederlandse aandelen die de komende week nog ex-dividend zullen gaan in Nederland. 

De geplaagde bierbrouwer Heineken zal een slotdividend van €0,70 bruto per aandeel uitkeren over boekjaar 2020. Nadat eerder het interim dividend werd overgeslagen is het slotdividend flink lager dan vorig jaar. 

De Nederlandse verf- en coatingsproducent Akzo Nobel, opgenomen in de AEX-index, betaalt een slotdividend van €1,52 per aandeel uit in 2021. Voor Akzo komt het totale dividend over boekjaar 2020 daarmee 2,6% hoger uit dan boekjaar 2019. De ex-dividend datum is 26 april 2021.

ASCX-aandeel ForFarmers keert dit jaar een hoger dividend uit van 29 eurocent bruto per aandeel. Aandeelhouders ontvangen daarmee 1 cent meer dan in 2020, toen er een regulier en een speciaal dividend werd betaald.

Het Belgische logistiek vastgoed aandeel WDP (Warehouses De Pauw) wil ook in 2022 een hoger dividend uitkeren. Eerder schreef dividendnieuws.be reeds dat logistiek vastgoed aandeel WDP (Warehouses De Pauw) voornemens was om in 2021 een dividend van €0,80 bruto per aandeel uitkeren. Het Belgische vastgoedbedrijf, al jaren een grote uitblinker op de beurs in Brussel, betaalde in 2020 nog een dividend €0,73 bruto per aandeel over boekjaar 2019.