Brunel betaalt in 2021 dividend van €0,30 per aandeel

aandeel Brunel dividend 2021
Brunel International zal in 2021 weer een dividend uitkeren aan aandeelhouders. Het aandeel noteert op 13 mei 2021 ex-dividend.

De internationale dienstverlener gespecialiseerd in het flexibel inzetten van kennis en capaciteit op het gebied van Engineering, Oil & Gas, Aerospace, Automotive, Life Science, ICT, Finance, Legal en Insurance & Banking zal €0,30 bruto per aandeel uitkeren.

In het persbericht van Brunel van 12 februari 2021 lezen we het nieuws dat er weer dividend wordt betaald over boekjaar 2020. Brunel geeft aan, in het engelse persbericht, dat het 30 eurocent over boekjaar 2020 wil betalen aan beleggers, wat neerkomt op een payout ratio (deel van de winst dat wordt betaald als dividend) van 99%. 

Brunel betaalt in 2021 dus bijna de volledige winst over 2020 uit als dividend. Het bedrijf geeft gelijk wel aan dat dit aan de bovenkant zit van de range die het nastreeft voor het dividendbeleid. Ook zegt Brunel in februari dat het vanwege de sterke kaspositie verwacht terug te keren na een normaal dividendbeleid.

Vorig jaar nog schrapte Brunel, net als veel andere aandelen, het dividend. Brunel stelde vorig jaar in eerste instantie een regulier dividend van €0,30 per aandeel voor over boekjaar 2019, een verhoging van 20% ten opzichte van 2018. Dat voorstel werd later weer ingetrokken vanwege COVID-19.

Inmiddels weten we ook de ex-dividend datum voor het dividend over boekjaar 2020, want op 13 mei 2021, morgen dus, zal Brunel ex-dividend noteren. De betaalbaarstelling van het dividend zal op 4 juni plaatsvinden. Bij een beurskoers van €11,14 is het dividendrendement voor het aandeel Brunel momenteel 2,7%.

Brunel (ISIN-code: NL0010776944) biedt wereldwijd een divers portfolio aan diensten om klanten te helpen in hun zakelijke behoeften te voorzien. In Europa, en meer specifiek Duitsland, Nederland, België, Zwitserland, Tsjechië en Oostenrijk, richten we ons op traditionele detachering. In andere regio's diversifiëren we ons bedrijf: gebruik maken van onze capaciteiten en infrastructuur om nieuwe groeimogelijkheden te vinden en onze afhankelijkheid van de olie- en gasmarkt te verminderen. Brunel is uitgegroeid tot een competitief merk dat hoogwaardige diensten levert op de markten van olie en gas, mijnbouw, infrastructuur, hernieuwbare energie, auto-industrie en biowetenschappen wereldwijd. In 1975 vond ingenieur Jan Brand vanuit een klein kantoor in Delft een tijdelijke baan voor een collega-ingenieur.