Unilever ex-dividend op 20 mei 2021 voor €0,4268 per aandeel

Aandeelhouders Unilever kunnen binnenkort weer een nieuw dividend verwachten, want op 20 mei 2021 noteert het aandeel ex-dividend.

Op de website van Unilever ontdekte dividendnieuws.nl dat het Brits-Nederlandse bedrijf omgerekend in euro's een kwartaaldividend van 42,68 cent per aandeel zal betalen.

In het Engels wordt het nieuwe dividend aangekondigd en wij hebben hieronder een kopie gemaakt van de eerstvolgende dividendbetalingen zoals die op de website van Unilever worden aangekondigd. Nu Unilever het hoofdkantoor naar het Verenigd Koninkrijk heeft verplaatst vinden we bij de professionele dataleveranciers in de eerste plaats het dividend in Britse ponden. Wat speurwerk levert ook het dividend in euro's op, zoals we dat in Nederland gewend waren voor de switch naar Londen.

Dividendkalender Unilever in 2021

Op 20 mei zal Unilever dus ex-dividend gaan voor €0,4268 per aandeel. Het dividendrendement van Unilever is nu 3,5%. 

Unilever PLC is actief op het gebied van persoonlijke verzorging en levensmiddelen. Merken van Unilever zijn onder meer Axe, Dirt is Good (Omo), Dove, Hellmann's, Knorr, Lipton, Lux, Magnum, Rexona, Sunsilk en Surf. Het bedrijf is actief in meer dan 100 landen en verkoopt zijn producten in meer dan 190 landen. Het bedrijf heeft ongeveer 310 fabrieken in meer dan 70 landen.