Vastgoedaandeel CTP betaalt in 2021 voor het eerst een dividend

Ctp betaalt voor het eerst sinds de beursgang een dividend

Het in Amsterdam genoteerde vastgoedfonds CTP, actief met logistiek gebouwen in oost-europa met het grootste deel van de omzet afkomstig uit Tsjechië, kondigde een allereerste interim dividend aan.

Aandeelhouders ontvangen in september 2021 een bruto interim dividend van €0,17 per aandeel. Het dividendrendement is 1% bij een koers van €16,90.

Het dividendrendement van CTP oogt laag maar normaal gesproken volgt daar later nog een slotdividend bij wat deze yield flink zal doen optrekken. Het eerste dividend is echter 17 eurocent en dat geeft een rendement van precies 1%. 

"CTP  announces  an  interim  dividend  of  €0.17  per  share,  being  75%  of  company  specific adjusted EPRA earnings. Shareholders can opt for dividend in cash or shares." (bron: persbericht CTP 11 augustus 2021)

Het aandeel CTP, sinds maart genoteerd in Amsterdam, ging op 13 augustus al ex-dividend voor dit allereerste dividend. De betaling van dit stockdividend (beleggers kunnen kiezen tussen cash of nieuwe aandelen CTP) volgt op 22 september 2021. Met het interim dividend kiest CTP voor een payout ratio van 75%, ofwel drie kwart van de winst wordt uitgekeerd aan beleggers als dividend.

Tussen 17 augustus 2021 en 30 augustus 2021 kunnen beleggers hun keuze doorgeven voor het dividend, ofwel, wil ik cash of nieuwe aandelen CTP ontvangen in september. Sectorgenoot van CTP is het Belgische WDP (Warehouses De Pauw) dat inmiddels een fraai trackrecord heeft opgebouwd wat betreft dividend. De aandelen WDP kunnen ook gewoon gekocht worden in Amsterdam.

CTP NV is Nederlands bedrijf dat actief is als vastgoedontwikkelaar. CTP ontwikkelt en verhuurt een vastgoedportefeuille in Centraal- en Oost-Europa met vooral een belangrijke aanwezigheid in Tsjechië en Roemenië. De onderneming richt zich op de verhuur van vastgoed in de logistieke en licht industriële sector. In maart 2021 ging CTP naar de beurs in Amsterdam voor €14 per aandeel. In augustus 2021 werd ook het eerst dividend aangekondigd.