Aandeel ASR Nederland verhoogt interim dividend 2021 met 7,9%

Aandeel ASR Nederland dividend 2021
ASR Nederland verhoogt ook in 2021 gewoon weer het dividend

Verzekeraar ASR verhoogt ook in 2021 weer het dividend want aandeelhouders krijgen een bijna 8% hoger interim dividend van €0,82 per aandeel. Het dividendrendement van ASR is 5,3%.

Net als NN Group blijft ook ASR het dividend gewoon verder verhogen, nadat het uitgestelde coronadividend eind 2020 alsnog werd uitgekeerd. In mei betaalde ASR een slotdividend van €1,28 per aandeel en daar komt nu dus een interim dividend van €0,82 per aandeel bij.

Een jaarlijks dividend van €2,10 per aandeel voor het aandeel ASR Nederland geeft nog steeds een dividendrendement van 5,3% bij een koers van €40. Wie het dividend wil ontvangen is nog niet te laat want ASR noteert op 30 augustus 2021 ex-dividend. Het cashdividend zal op 3 september worden uitbetaald aan aandeelhouders.

Over boekjaar 2020 werd het dividend van ASR uiteindelijk met 7,4% verhoogd dankzij een extra uitkering van €1,20 per aandeel in september. De verzekeraar kwam deze week met sterke halfjaarcijfers die door beleggers werden beloond met de hoogste stand op de beurs in zeker twee jaar tijd.

ASR Nederland N.V. (a.s.r.) behoort tot de top 3 verzekeraars van Nederland. met producten en diensten aan op het gebied van verzekeringen, pensioenen en hypotheken voor consumenten, ondernemers en bedrijven. Daarnaast is ASR actief als vermogensbeheerder voor derden. ASR is actief via zes segmenten: Niet-Leven, waaronder schadeverzekeringen, waaronder auto-, brand-, reis- en vrijetijdsverzekeringen, transport-, aansprakelijkheids-, landbouw-, bouwmotorvoertuigen en alle risico- en bijstandsverzekeringen voor de bouw; Leven, het aanbieden van verzekeringspolissen die betrekking hebben op het opbouwen van activa, activabescherming, overlijdensrisicoverzekeringen en begrafeniskosten voor consumenten en bedrijfseigenaren; Bank- en vermogensbeheer, het verstrekken van bankactiviteiten en activiteiten met betrekking tot vermogensbeheer, waaronder het beheer van vastgoedbeleggingen; Distributie en Diensten, waaronder de distributie van verzekeringscontracten en bemiddelingsdiensten; Holding en Overige, voornamelijk holdingactiviteiten van de Vennootschap, evenals Real Estate Development, gespecialiseerd in de ontwikkeling van onroerend goed. Het bedrijf is actief in Nederland en internationaal. ASR is genoteerd aan Euronext Amsterdam en opgenomen in de AEX Index.