Aegon koopt aandelen in voor interim dividend 2021

Aandeel Aegon logo 2021
Aegon verlaagde het dividend in 2020 en 2019

Verzekeraar Aegon gaat voor 96 miljoen euro aandelen inkopen om de impact van het in aandelen uitgekeerde interim dividend te neutraliseren.

Beleggers kunnen kiezen uit cash- en stock dividend wat consequenties heeft voor het aantal uitstaande aandelen.

Met het inkopen van aandelen neutraliseert Aegon de impact van het stockdividend. Daarvoor moet wel voor bijna 100 miljoen uitgegeven worden aan aandelen, wat zodoende het interim dividend dekt dat aan aandeelhouders is betaalt in aandelen.

Het aandeel Aegon ging ex-dividend van €0,08 interim dividend, waarbij beleggers de keuze hadden uit cash of stockdividend. Cash werd er netto €0,068 uitgekeerd op 17 september 2021. De belegger die koos voor een uitkering in aandelen Aegon heeft inmiddels zijn extra aandelen bijgeschreven gekregen. Nu dus maakt Aegon die extra aandelenuitgifte weer ongedaan door de stukken terug te kopen op de markt. 

Bij een beurskoers van €4,05 geeft Aegon een dividendrendement van bruto 3,4%. Het aandeel doet het in 2021 prima met een koerswinst van 25%. Aegon verlaagde ook het dividend over het laatste boekjaar met 20%, na  een verlaging van bijna 50% over boekjaar 2019.

Aegon stond bekend om zijn jaarlijks groeiende dividend. Echter sneuvelde in 2020 een record van 7 jaar op rij van dividendverhogingen. Het aandeel Aegon zakte de afgelopen drie jaar steeds verder weg op de beurs om pas in 2021 weer een mooi koersherstel te laten zien.

Aegon N.V. (ISIN: NL0000303709) is een internationale onderneming voor levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheer. Aegon heeft activiteiten in meer dan 20 landen in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië. Aegon biedt producten met sterfte-, morbiditeits- en langlevenrisico's, waaronder traditioneel en universeel leven; hypotheken; lijfrenteproducten en bankproducten. Het biedt individuele beschermingsproducten, zoals lijfrentes, overlijdensrisicoverzekeringen, inkomensbescherming en internationale / offshore-obligaties. Als aanbieder van levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheer behoort het bedrijf tot de toonaangevende financiële dienstverleners ter wereld.