Akzo Nobel verhoogt interim dividend 2021 met 2,3%

Foto akzo nobel
Akzo Nobel voert een progressief dividendbeleid (foto: website Akzo)

Akzo Nobel
verhoogt het interim dividend over boekjaar 2021 met ruim 2 procent to €0,44 bruto per aandeel. Het dividend zal op 4 november worden uitgekeerd aan aandeelhouders en geeft een dividendrendement van 2,1%.


Het aandeel Akzo zal op 22 oktober 2021 ex-dividend noteren voor het interim dividend van €0,44 per aandeel. Vorig jaar kregen beleggers nog €0,43 bruto dividend van de verfmaker, die bij een koers van €94 een dividendrendement van 2,1% op jaarbasis geeft.

Akzo Nobel betaalde in mei voor het laatst dividend, toen een slotdividend van €1,52 werd uitgekeerd. Dat was weer een kleine verhoging ten opzichte van een jaar eerder toen het slotdividend nog €1,49 bruto was. 

Het AEX-aandeel Akzo verhoogt elk jaar het dividend maar doet dat wel met kleine stapjes. Over boekjaar 2020 was de totale verhoging slechts 2,6% tot in totaal €1,95 per aandeel. Akzo geeft naast dividend vooral ook de voorkeur aan de massale inkoop van eigen aandelen. De Amerikaanse sectorgenoot PPG Industries verhoogt het dividend jaarlijks met een aanzienlijk hoger percentage dan Akzo.

In het persbericht van 20 oktober (in het engels) stelt Akzo dat het dividendbeleid ongewijzigd blijft, ofwel Akzo wil een stabiel tot stijgend dividend uitkeren aan aandeelhouders.


Akzo Nobel (ISIN: 
NL0013267909) is een producent van verf en coatings, bekend van merken als Flexa, International, Sikkens en Interpon. Het bedrijf is wereldwijd actief in meer dan 150 landen. Het bedrijf werkt via twee bedrijfssegmenten: decoratieve verven en hoogwaardige coatings. De merken van Akzo zijn verder ook Coral, Dulux, Hammerite, Sadolin, Awlgrip, Dissolvine, Eka, Expancel, Jozo, Levasil en Kromasil.