Aandeel KPN | Hoog en groeiend dividend

KPN logo dividendnieuws
KPN betaalde in 2021 al een interim dividend van 4,5 cent

Telecombedrijf KPN wil de komende jaren het dividend verder verhogen. Het Nederlandse bedrijf voert een progressief dividendbeleid met jaarlijkse verhogingen van 3-5%. Het dividendrendement van KPN blijft hoog met ruim 5%.

KPN kwam vandaag met resultaten over het derde kwartaal van 2021 en herhaalde nog maar eens de doelstellingen t/m 2023, ook voor het dividend. Het Nederlandse aandeel combineert al jaren een hoog dividend met een jaarlijkse dividendgroei. De omzet van KPN stagneert echter al jaren.

DIVIDEND KOMENDE JAREN OMHOOG

Positief voor beleggers is dat KPN het dividend gewoon verder wil blijven verhogen tot 2023. Vandaag herhaalde KPN de outlook voor het dividend, met een verwachte groei van 3 tot 5% per jaar de komende jaren. 

Over boekjaar 2021 wil KPN een dividend €0,136 per aandeel uitkeren, waarvan inmiddels al €0,045 als interim dividend werd betaald. Dat gebeurde in augustus met ex-dividend datum 29 juli 2021. 

LEES OOK: KPN verhoogt interim dividend 2021 naar €0,045 per aandeel

Het eerstvolgende slotdividend van KPN zal normaliter in april worden betaald. De ex-dividend datum is doorgaans medio april. Bij een beurskoers van €2,66 per aandeel is het dividendrendement van KPN hoog met 5,1%. 

Op de beurs in Amsterdam doet het aandeel KPN weinig in 2021 met nu een koerswinst van ongeveer 7%, wat daarmee een stuk minder is dan het rendement van de AEX-index in 2021. De cijfers over het derde kwartaal waren beter dan verwacht maar laten wel zien dat KPN geen groeibedrijf is. De omzet steeg met slechts 1% en analisten verwachten na een voorzien herstel dit jaar ook de komende jaren weinig groei of zelfs krimp van de omzet van KPN. Dat is precies het 'probleem' van veel hoog dividend aandelen, die veel uitkeren aan beleggers, maar op de beurs weinig laten zien en nauwelijks groeien qua omzet en uiteindelijk ook winst en dividend. KPN zag de omzet tussen 2017 en 2020 elk jaar verder dalen en zal alleen dit jaar een groei realiseren. Volgend jaar zakt de omzet dan weer terug tot minder dan het niveau van 2020, zo verwachten analisten.

Koninklijke KPN N.V. (KPN) is een aanbieder van telecom-, media- en mobiele telefoniediensten. De segmenten van het bedrijf zijn onder meer Consumer, Business, Wholesale en Network, Operations & IT. Merknamen van KPN zijn onder meer Telfort, XS4ALL, Simyo, Yes Telecom, Ortel Mobile, Argeweb, Solcon, Route IT, Divider, Internedservices, NLDC en StartReady. KPN is vooral actief in Nederland. KPN Is opgenomen in de AEX-index en heeft een notering op Euronext Amsterdam onder isin-code NL0000009082.