Aandeel Vopak | Ex-dividend datum 22 april 2022

aandeel Vopak logo 2021
Het dividendrendement van Vopak is 3,5%

Tankopslagbedrijf Vopak zal op 22 april 2022 ex-dividend gaan voor het dividend over boekjaar 2021. Het Nederlandse bedrijf kwam deze week met derdekwartaalcijfers en gaf de kalender voor volgend jaar alvast door.

Vopak sloot vrijdag 2,7% hoger in Amsterdam na publicatie van resulaten over het derde kwartaal van 2021, waarin de omzet steeg naar €309,5 miljoen. De winst van Vopak was hoger dan verwacht met een EBITDA resultaat van €212,5 miljoen tegen €205 waar analisten rekening mee hadden gehouden.

Het bedrijf profiteert van de sterke vraag naar opslag voor olie en chemicaliën, waarbij Vopak de laatste jaren steeds minder in olie zit en steeds meer van zijn omzet haalt uit meer duurzame producten uit de chemiesector, via de opslag van gas en met industriële terminals.

DIVIDEND VOPAK UITGEKEERD IN APRIL 2022
Ten aanzien van het dividend deed Vopak nog geen uitspraken. Normaal gesproken volgt deze informatie bij de jaarcijfers die in 2022 worden bekend gemaakt. Wel al heeft dividendnieuws.nl achterhaalt wanneer Vopak ex-dividend zal gaan.


In de bedrijfskalender zien we namelijk een ex-dividend datum van 22 april 2022. Dit jaar betaalde Vopak nog €1,20 per aandeel dividend. Normaal gesproken zal het dividend over boekjaar 2021 verder verhoogd worden. Aandeelhouders krijgen als alles volgens plan loopt dan ook ten minste €1,20 uitgekeerd in 2022. 

Bij een beurskoers van €34,70 is het dividendrendement voor Vopak momenteel 3,5%. Als wij meer informatie hebben over het volgende dividend van Vopak zal dat uiteraard op dividendnieuws.nl worden meegenomen.

Royal Vopak (ISIN: NL0009432491) is een onafhankelijk tankopslagbedrijf. Vopak is expert in de veilige, schone en efficiënte opslag en behandeling van vloeibare bulkproducten en gassen. Hiermee maakt Vopak de levering mogelijk van producten variërend van chemicaliën, oliën, gassen en LNG tot biobrandstoffen en vegaoils. Vopak is genoteerd aan Euronext Amsterdam en heeft haar hoofdkantoor in Rotterdam, Nederland.