ForFarmers wil ook in 2022 weer hoog dividend uitkeren

Aandeel ForFarmers logo
ForFarmers betaalde in 2021 een dividend van €0,29

ForFarmers heeft aangegeven over boekjaar 2021 opnieuw een dividend van €0,29 per aandeel uit te willen keren aan beleggers. In maart kregen aandeelhouders dit dividend ook uitgekeerd door de aanbieder van voeroplossingen voor de veehouderij. De resultaten van ForFarmers liggen onder druk door de hogere energieprijzen. Het dividendrendement is hoog met ruim 7%.

ForFarmers verhoogde het dividend over 2020 namelijk met precies één cent van €0,28 (regulier €0,19 en speciaal €0,09) over boekjaar 2019 naar €0,29 over boekjaar 2020. Dat laatste dividend werd dus in maart betaald met ex-dividend datum 27 april 2021. 

HOGERE ENERGIEPRIJZEN RAKEN WINST FORFARMERS
Vandaag kwam ForFarmers met resultaten over het derde kwartaal van 2021, waarbij het Nederlandse bedrijf ook de aankondiging over het dividend deed. ForFarmers zag de brutowinst met 2,6% stijgen dankzij acquisities en een betere productmix met meer mengvoer, zo lezen we in het persbericht. De onderliggende EBITDA daalde met 22% door de hogere energieprijzen, die door de enorme stijging niet konden worden gecompenseerd door de kostenbesparingen bij ForFarmers.

LEES OOK: Dividend ForFarmers omhoog naar €0,29 in 2021

Over het dividend deed ForFarmers slechts een kleine mededeling in het persbericht bij de kwartaalcijfers. Het Nederlandse bedrijf stelt dat het de intentie heeft om een dividend per gewoon aandeel uit te keren dat vergelijkbaar is met het dividend over 2020. Dat betekent dus een dividend van om en nabij €0,29 per aandeel, want dat werd dit jaar betaald over boekjaar 2020.

Een dividend van €0,29 geeft een zeer hoog dividendrendement van 7,4% bij een beurskoers van €3,93 voor het aandeel ForFarmers. Normaal gesproken zal het dividend in mei 2022 worden uitgekeerd. Zoals hierboven aangegeven noteert ForFarmers elk jaar in de laatste week van april ex-dividend.

Dit jaar doet het aandeel ForFarmers het zeer slecht op de beurs in Amsterdam met een verlies van 26,4%. Daarmee is de marktwaarde van het agrarische bedrijf nog €374 miljoen. Vandaag werd een laagste jaarkoers neergezet in reactie op de cijfers over het derde kwartaal van 2021.

De analisten van KBC verlaagden vandaag het advies voor ForFarmers in reactie op de kwartaalcijfers, die door beleggers werden beantwoord met een koerdaling van ruim 4%. KBC denkt dat het lastig is voor het bedrijf om de hogere energiekosten door te rekenen aan boeren, wat nog komt naast de stijgende grondstofkosten. Het advies voor ForFarmers gaat bij KBC van accumulate naar hold.

ForFarmers (ISIN: NL0011832811) uit Lochem in Nederland is een internationaal opererende voeronderneming die complete voeroplossingen biedt voor de (biologische) veehouderij. ForFarmers zet zich in 'For the Future of Farming': voor de continuïteit van het boerenbedrijf en voor een financieel gezonde sector die nog vele generaties een duurzame rol zal spelen in de maatschappij. ForFarmers maakt onder meer producten voor akkerbouw en weideteelt, maar ook voer voor de herkauwers, varkens, pluimvee en paarden, waaronder mengvoer en mengsels, voer voor jonge dieren en specialiteiten, grondstoffen en bijproducten. aan zaad en meststoffen. De kernactiviteiten zijn voerproductie, logistiek en het leveren van totale voeroplossingen. Het bedrijf betaalt een dividend sinds 2017.