Aalberts betaalt zeer hoog dividend van €1,65 p.a. in 2022

aandeel Aalberts dividend 2022

Aandeelhouders Aalberts ontvangen een 68% hoger dividend van €1,01 per aandeel en een speciaal dividend van €0,64 over boekjaar 2021. Het totale dividend van €1,65 per aandeel zal in juli worden uitgekeerd en geeft een dividendrendement van 3,2%.

Net als veel andere Nederlandse beursgenoteerde bedrijven verhoogt ook Aalberts het dividend in 2022 met een bovengemiddeld hoog percentage. Beleggers krijgen een gewoon dividend van €1,01 (+68,3% ten opzichte van vorig jaar, toen Aalberts €0,60 betaalde) en daarbij een éénmalige extra uitkering in de vorm van een speciaal dividend van €0,64 per aandeel. 

Volgens Aalberts is het extra dividend van 64 cent het gevolg van een exceptioneel EBITA voordeel. Opvallend is wel dat het industriële bedrijf uit Langbroek in het persbericht bij de jaarcijfers 2021 een tabel met het dividend laat zien dat per vijf jaar verder omhoog gaat.

Echter verlaagde Aalberts het dividend vorig jaar met 25%, waarmee er een einde kwam aan een sterk trackrecord van 10 opeenvolgende jaren waarin het dividend telkens omhoog ging. Dat is jammer, want Aalberts behoorde tot een select gezelschap in Nederland dat het dividend al 10 jaar telkens verder verhoogde. De extra uitkering in 2022 is dan ook een beetje zuur, want het had beter verdeeld kunnen worden over vorig jaar en dit jaar, waarmee het dividendrecord intact zou zijn gebleven.

LEES OOK: Aalberts betaalt €0,60 dividend per aandeel in 2021 (-25%)

Hoe dan ook, Aalberts verhoogt over de jaren wel steeds verder het dividend, met tussentijds ook verlagingen. Naast boekjaar 2020 ging het dividend ook in de boekjaren 2009 en 2008, tijdens de financiële crisis, flink omlaag.

Toch mogen beleggers in Aalberts zeker niet klagen, want het totale dividend van €1,65 bruto per jaar geeft een dividendrendement van ruim 3%. Volgens berekeningen van dividendnieuws.nl zal Aalberts naar schatting zo'n 112 miljoen euro aan dividend uitkeren over boekjaar 2021. Een ex-dividend datum moet nog bekend gemaakt worden, maar zodra we die weten zetten we het in de agenda.

Eerder was het al uitzender Randstad dat bekend maakte in 2022 wederom een speciaal dividend te zullen betalen. Ook Randstad, dat dit jaar in totaal €5,00 per aandeel dividend uitkeert, biedt een zeer hoog dividendrendement.

Aalberts NV, voorheen Aalberts Industries NV, is actief in de industriële machine- en apparatenindustrie en is georganiseerd in vier segmenten: installatietechnologie, materiaaltechnologie, klimaattechnologie en industriële technologie. Aalberts is opgenomen in de AMX-index (voorheen AEX) en kan gekocht worden op Euronext Amsterdam onder ISIN-code NL0000852564.