Aandeelhouder DSM krijgt €2,50 dividend over 2021

aandeel DSM logo 2022
DSM verhoogt het dividend over boekjaar 2021 met 4,2% naar €2,50

Koninklijke DSM, specialist op het gebied van voeding, materialen en gezondheid, wil over boekjaar 2021 een totaal dividend van €2,50 per aandeel uitkeren. Dat is een verhoging van ruim 4% ten opzichte van vorig jaar.

DSM, opgenomen in de AEX-index, rapporteerde op 15 februari de resultaten over boekjaar 2021 en kondigde aan een totaal dividend van €2,50 bruto per aandeel uit te willen keren. Dat is 4,2% meer dan over boekjaar 2020, toen DSM een dividend van €2,40 per aandeel betaalde aan beleggers.


Aangezien het succesvolle Nederlandse bedrijf eerder al een interim dividend van €0,80 per aandeel had uitgekeerd zal het slotdividend over boekjaar 2021 uitkomen op €1,70 per aandeel. Dat is 6,25% meer dan een jaar geleden, toen DSM nog €1,60 slotdividend per aandeel uitkeerde.


Wat betreft dividendgroei is DSM de laatste jaren teleurstellend, want vorig jaar werd het dividend niet verhoogd (boekjaar 2020), nadat het dividend over 2019 nog met 9,1% omhoog ging. Nu dus is er met een verhoging van 4,2% het tweede jaar op rij sprake van minder dan 5% dividendgroei, wat mager is voor een bedrijf als DSM, dat jaarlijks mooie groeicijfers laat zien en tot de uitblinkers op de beurs behoort. 

Bij een beurskoers van €160,80 is het dividendrendement van het aandeel DSM, op basis van een jaarlijks dividend van €2,50, ongeveer 1,55%. Het is nog niet bekend wanneer DSM in 2022 ex-dividend zal noteren. De laatste jaren was dat elke keer in de eerste helft van mei, met in 2021 bijvoorbeeld nog 10 mei als ex-dividend datum. DSM betaalt elk jaar een keuzedividend, waarbij beleggers kunnen kiezen tussen cash en een dividend in nieuwe aandelen DSM.


Koninklijke DSM N.V. is wereldwijd actief in gezondheid, voeding en materialen. De divisies van DSM zijn 
Nutrition, Performance Materials, Innovation Center en Corporate Activities. Nutrition bestaat uit DSM Nutritional Products en DSM Food Specialties. Performance Materials bestaat uit DSM Engineering Plastics, DSM Dyneema en DSM Resins and Functional Materials. DSM's Innovation Center staat voor innovatie binnen DSM, en biedt tevens ondersteuning aan de overige divisies. Corporate Activities omvat verschillende holdings en corporate overheadkosten en bestaat onder meer uit Sitech Services. DSM is wereldwijd actief met producten zoals voeding en voedingssupplementen, oplossingen voor persoonlijke verzorging, diervoeders, medische apparatuur, auto's, verf, elektrische en elektronische apparaten, levensbescherming, alternatieve energie en biobased materialen. DSM is genoteerd aan Euronext Amsterdam met ISIN NL0000009827. Het AEX-aandeel voert een progressief dividendbeleid. Ook staat het thema duurzaamheid zeer hoog in het vaandel van het in Heerlen gevestigde Nederlandse bedrijf.