Eurocommercial Properties verhoogt dividend in 2022 naar €1,50

ECP dividend 2022
Het dividendrendement van vastgoedfonds ECP is hoog met 6,5%

Eurocommercial Properties (ECP)
wil in 2022 een 200% hoger dividend van €1,50 per aandeel uitkeren. Bovendien wil het vastgoedfonds vanaf volgend jaar halfjaarlijks dividend gaan betalen en krijgen aandeelhouders één extra aandeel ECP per 75 aandelen.

Eurocommercial stond jarenlang bekend om het alsmaar stijgende dividend, met van alle vastgoedfondsen in Nederland het beste track record wat betreft jaarlijkse verhogingen. Daar kwam in 2020 een einde aan toen ECP het dividend schrapte. In 2021 werd weer een dividend uitgekeerd van €0,50 per aandeel en dit jaar zal een verhoging van 200% naar €1,50 per aandeel volgend door ECP, dat een hoog dividendrendement van 6,5% heeft.

ECP stelt dat, gezien de resultaten over boekjaar 2021, de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen voorstelt om een dividend van € 1,50 per aandeel in contanten uit te keren en een verplicht scripdividend uit te keren van 1 nieuw aandeel per 75 bestaande aandelen in om te voldoen aan de fiscale distributieverplichtingen voor zowel de FBI-status van de Vennootschap als de SIIC-status van de Vennootschap. De betalingsdatum van het dividend is vrijdag 1 juli 2022. ECP kondigt tevens een nieuw dividendbeleid aan met ingang van boekjaar 2022. Dit beleid voorziet in een dividenduitkeringsratio in contanten variërend tussen 65% en 85%, maar met een doelstelling van 75% van het direct beleggingsresultaat per aandeel. Met ingang van boekjaar 2022 wordt een interim-dividend betaalbaar in januari en een slotdividend betaalbaar in juli. Het interim-dividend zal naar verwachting 40% bedragen van het totale contante dividend dat in het voorgaande boekjaar is uitgekeerd.

In het persbericht van Eurocommercial Properties lezen we (vertaald vanuit het Engels) het volgende over het dividend: "De resultaten van ECP voor het boekjaar 2021 stellen ons in staat om voor te stellen het contante dividend te verhogen van € 0,50 betaald in 2021 tot € 1,50 te betalen op 1 juli 2022. Er zal ook een klein verplicht scrip dividend zijn van 1 nieuw aandeel voor elke 75 bestaande aandelen om te voldoen aan de dividenduitkeringsverplichting die voortvloeit uit het fiscale statuut van de Vennootschap. We zijn ook verheugd om een nieuw dividendbeleid voor te stellen waarbij een pay-out ratio voor het contante dividend tussen 65% en 85% ligt, maar met een doelstelling van 75% van het direct beleggingsresultaat per aandeel en uitkering van twee dividenden per jaar."

Het aandeel ECP doet het uitstekend in 2022 met een winst van ruim 22%. Aandeelhouders krijgen daarnaast nog een dividend van €1,50 uitgekeerd dit jaar, zoals gezegd goed voor een hoog dividendrendement van 6,5%. Zodra wij de ex-dividend datum voor het aandeel Eurocommercial Properties weten zal deze in de ex-dividend agenda worden gezet. Volgens berekeningen van dividendnieuws.nl zal ECP naar schatting nu zo'n 78 miljoen euro aan dividend uitkeren aan aandeelhouders.

Eurocommercial Properties NV is een vastgoedbeleggingsmaatschappij actief op het gebied van winkelvastgoed en dan voornamelijk winkelcentra, maar ook magazijnen en kantoorruimte. Eurocommercial is actief in België, Frankrijk, Italië en Zweden, met een vastgoedportefeuille van meer dan 30 winkelcentra. Eurocommercial Properties stond bekend om zijn progressieve dividendbeleid met een uitkering die al zeker 25 jaar op rij nog nooit was verlaagd op basis van de dividenduitkering in 2019. In 2020 werd het dividend gepasseerd en eindigde de sterke dividendhistorie van het Nederlandse vastgoedbedrijf. In 2021 werd het dividend hervat en in 2022 verhoogde Eurocommercial het dividend weer.