Aandeel Randstad op 31 maart 2022 ex-dividend voor €2,19

Randstad dividend 2022
Het aandeel Randstad noteert op 31 maart 2022 ex-dividend voor een dividend van €2,19 per aandeel. Daarmee is het uitzendbedrijf het eerste Nederlandse aandeel dat dit jaar dividend zal uitkeren. Later zal Randstad bovendien nog een speciaal dividend uitkeren.

Het dividendseizoen in Europa staat wederom op het punt van aanvangen. Sterker nog, in Scandinavische landen als Zweden en in Zwitserland gaan momenteel al veel aandelen ex-dividend. In Nederland betalen de meeste aandelen vanaf april hun dividend. In de dividendkalender hebben we alles op een rijtje gezet.

Welnu, in Nederland zal uitzender Randstad op 31 maart als eerste echte aandeel met notering aan Euronext Amsterdam het seizoen openen. Randstad gaat namelijk op 31 maart ex-dividend voor €2,19 bruto per aandeel. Dit dividend van netto €1,8615 zal betaald worden op 5 april 2022. Bij een koers van €60 is het dividendrendement van Randstad 3,7% bruto.

Bovendien betaalt Randstad in oktober een tweede dividend van €2,81. Dit betreft een extra of speciaal dividend, precies zoals het AEX-aandeel de voorgaande jaren ook telkens deed. Als we dit dividend optellen bij het dividend van april komt het totale dividend van Randstad in 2022 uit op €5,00 per aandeel. Dat geeft het zeer hoge dividendrendement van 8,3%.

Randstad NV is wereldwijd actief als uitzendbedrijf. Randstad heeft drie belangrijke serviceconcepten waarmee het bedrijf actief is in landen als Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Het is ook eigenaar van twago, een online freelance marktplaats. Randstad is opgenomen in de AEX-index en heeft een notering aan Euronext Amsterdam onder ISIN-code NL0000379121.