Dividend aandeel TKH Group met 50% omhoog naar €1,50 in 2022

TKH Group dividend 2022

Aandeelhouders TKH Group ontvangen dit jaar een dividend van €1,50 bruto per aandeel over boekjaar 2021. Dat is een verhoging van 50 procent en levert een dividendrendement van 3,3% op bij een koers van €45.

Vorig jaar verlaagde TKH het dividend juist nog van €1,50 naar €1,00 per aandeel, wat dus betekent dat de verhoging in 2022 enkel een terugkeer naar het dividend van twee jaar geleden, voor corona, is. Vorig jaar verlaagde TKH Group het dividend nog met een derde.

TKH Group, gespecialiseerd in de ontwikkeling en levering van systemen en netwerken voor informatievoorziening, telecommunicatie, elektrotechniek en industriële productie, kwam vandaag, op 8 maart 2022, met jaarcijfers over 2021 en die waren best goed met een omzetstijging 18,2% naar €1,523 miljard en een orderboek dat groeide met 74,3%. 

Volgens de analisten van Berenberg waren de cijfers van TKH beter dan verwacht aangezien de consensusverwachting voor de omzet op €1,49 miljard stond. De outlook van TKH wordt volgens Berenberg ondersteund door de sterke orderinname. De analisten spreken van 'good value' voor het aandeel TKH vanwege de verbeterende marges en hoge enkelcijferige omzetgroei. Bovendien komt TKH in 2022 dus ook nog eens met een mooie dividendverhoging voor beleggers. 

Een dividend van €1,50 per aandeel levert een dividendrendement op van 3,3% voor het aandeel TKH Group op een koers van €45,14. Volgens berekeningen van dividendnieuws.nl betaalt TKH op jaarbasis nu naar schatting zo'n 62 miljoen euro dividend aan alle aandeelhouders samen. Een ex-dividend datum moet nog bekend gemaakt worden door TKH.

Het in Haaksbergen gevestigde bedrijf kent geen sterke dividendhistorie met door de jaren heen sterk wisselende uitkeringen, vaak met verlagingen in tijden van crisis, zoals tijdens corona. Ook voor boekjaar 2012 en 2009 (financiële crisis) werd het dividend fors verlaagd, om vervolgens weer bijna jaarlijks verhoogd te worden door TKH. Daarmee lijkt het aandeel TKH een beetje op Aalberts, dat sterke dividendperiodes op de beurs weet af te wisselen met soms (flinke) verlagingen. Ook Aalberts verlaagt steevast het dividend als er paniek is op de beurzen (in 2020 en 2009).

Technologiebedrijf TKH Group NV (TKH) is een internationaal opererende groep ondernemingen die zich heeft gespecialiseerd in het ontwikkelen en leveren van innovatieve Telecom, Building en Industrial Solution gebaseerd op vier kerntechnologieën. De vier TKH kerntechnologieën -vision & security, communicatie, connectivity en productiesystemen- worden met elkaar verbonden tot totaalsystemen en totaaloplossingen in de drie Solutions-segmenten. TKH streeft hierbij een vergaande synergie en samenwerking na tussen haar bedrijfsonderdelen.