Dividend aandeel Universal Music Group €0,40 in eerste jaar

aandeel Universal Music dividend 2021

Aandeelhouders Universal Music Group ontvangen een slotdividend van €0,20 bruto per aandeel over boekjaar 2021. Daarmee komt het totale dividend van de nieuwkomer op de beurs in Amsterdam uit op €0,40 per aandeel, wat weer goed is voor een dividendrendement van 2,2%.
Universal Music ging in september 2021 naar de beurs in Amsterdam en betaalde gelijk al een interim dividend van €0,20 per aandeel in oktober, met ex-dividend datum 27 september, wat slechts een paar dagen na de IPO was. Op 4 maart 2022 kondigde Universal ook het slotdividend over het boekjaar 2021 aan.


Nu volgt ook een slotdividend van eveneens €0,20 bruto per aandeel voor beleggers in Universal Music Group. Het totale dividend van €0,40 per aandeel over 2021 is goed voor 2,2% dividendrendement bij de huidige beurskoers van €18,20. Het aandeel Universal Music verliest in 2022 al 26,7%, wat voor een beurswaarde van 33 miljard euro zorgt.


Volgens berekeningen van dividendnieuws.nl zal Universal Music op jaarbasis een totaal dividend van €725 miljoen uitkeren aan alle aandeelhouders. De ex-dividend datum voor het slotdividend van Universal Music is nog niet officieel aangekondigd. Zodra wij deze informatie binnen krijgen zullen we de ex-dividend datum toevoegen aan de dividendkalender.


Universal Music Group NV houdt zich bezig met muziekentertainment. Het bedrijf is gericht op de marketing, promotie, distributie, verkoop en licentieverlening van audio- en audiovisuele inhoud. Universal Music Group BV omvat muziekuitgeverijen Universal Music Publishing Group. De opgenomen muziekcatalogus bestaat uit meer dan drie miljoen opnames en omvat een breed scala aan artiesten zoals ABBA, Louis Armstrong, The Beatles, The Beach Boys, The Bee Gees, Ariana Grande, Imagine Dragons, Lady Gaga, James Brown, Bon Jovi, Neil Diamond, Marvin Gaye, Drake, Billie Eilish, Eminem, Selena Gomez Guns N' Roses, Elton John, Bob Marley, Paul McCartney, Nirvana, Luciano Pavarotti, Queen, The Rolling Stones, Frank Sinatra, U2, Amy Winehouse en Stevie Wonder onder meer anderen. In 2021 ging Universal Music, voorheen onderdeel van het Franse mediabedrijf Vivendi, naar de beurs in Amsterdam. Vivendi heeft nog altijd ruim 10% van de aandelen van Universal Music Group, dat verder ook de Franse belegger Vincent Bolloré (bekend van zijn investering in Vivendi) met 18% als grootaandeelhouder heeft.