Vopak kondigt progressief dividendbeleid aan (vanaf 2023)

Vopak dividendbeleid

Tankopslagbedrijf  Koninklijke Vopak hield vandaag, op 8 juni 2022, de Capital Markets Day en daar kwam ook het dividend ter sprake. Qua dividendhistorie behoort Vopak toch al tot de beste aandelen in Nederland en dat zal de komende jaren niet veranderen.

In het Engelstalige persbericht lezen we dat Vopak de portefeuille zal blijven beheren in lijn met haar strategie en een rentmeester zijn van de waardecreatie voor aandeelhouders. Om de sterke kasstroomgeneratie te weerspiegelen, zal Vopak haar dividendbeleid actualiseren naar een progressief dividendbeleid dat erop gericht is ons jaarlijkse dividend te handhaven of te laten groeien, afhankelijk van de marktomstandigheden.

Interessant aan deze medeling is dat Vopak zegt naar een progressief dividendbeleid te willen gaan, terwijl het dividend al vele jaren op rij niet is verlaagd en de laatste vier jaar elke keer is verhoogd. Per definitie is dat natuurlijk al een progressief dividend, alleen wordt het vandaag ook officieel aangekondigd. 

Het Nederlandse tankopslagbedrijf Vopak betaalde over 2021 een record dividend van €1,25 per aandeel (+4,2%). Bij een koers van €27,35 heeft Vopak daarmee een dividendrendement van 4,5% bruto. Op 22 april ging Vopak al ex-dividend.

Andere Nederlandse aandelen die een progressief dividend betalen zijn onder meer DSM, Unilever, ASML en Ahold Delhaize. Bekijk hier de complete dividendhistorie voor het aandeel Vopak.

Royal Vopak (ISIN: NL0009432491) is een onafhankelijk tankopslagbedrijf. Vopak is expert in de veilige, schone en efficiënte opslag en behandeling van vloeibare bulkproducten en gassen. Hiermee maakt Vopak de levering mogelijk van producten variërend van chemicaliën, oliën, gassen en LNG tot biobrandstoffen en vegaoils. Vopak is genoteerd aan Euronext Amsterdam en heeft haar hoofdkantoor in Rotterdam, Nederland.