Aandeel ING Groep in oktober 2022 weer ex-dividend

aandeel ING logo 2022
ING zal in augustus het interim dividend voor 2022 aankondigen.

Het onder beleggers zeer populaire aandeel ING Groep zal normaal gesproken in oktober weer ex-dividend noteren voor het interim dividend over 2022. Bij een huidige beurskoers van €9,12 is het dividendrendement van ING zeer hoog. Analisten verwachten een hogere dividendbetaling.

ING Groep betaalt jaarlijks ten minste twee keer dividend, met over het algemeen uitkeringen in de maanden mei (slotdividend) en oktober (interim dividend). Dit jaar werden aandeelhouders ING Groep extra verwend met naast een slotdividend van €0,41 een extra betaling van €0,232.

Het eerstvolgende dividend van ING Groep zal normaal gesproken begin augustus bekend gemaakt worden. ING komt op 4 augustus met cijfers over het tweede kwartaal en dan volgt ook nieuws over het interim dividend voor boekjaar 2022. 

ANALISTEN VERWACHTEN HOGER INTERIM DIVIDEND ING

Vorig jaar was het interim dividend van ING Groep nog €0,21 bruto per aandeel en de gemiddelde consensus van analisten gaat uit van een dividend van €0,23 bruto per aandeel als interim voor boekjaar 2022. Dat betekent dus een verwachte dividendgroei van 9,5%.

Of het daadwerkelijk een verhoging van bijna 10% wordt zal moeten blijken als ING begin augustus met cijfers komt en nieuws over het dividend bekend maakt. Als er een interim dividend van €0,23 wordt aangekondigd door ING betekent dit wel dat het dividendrendement zeer hoog blijft met bijna 7% bij een huidige koers van €9,05 per aandeel. Inclusief de extra betalingen is het dividendrendement van ING zelfs ruim 10%. ING is dan ook niet voor niets één van de aandelen met het hoogste dividendrendement in Nederland na de koersdalingen in 2022.

Wij kijken echter naar het laatste slotdividend van €0,41 per aandeel dat in mei werd uitgekeerd door ING en tellen daar een verwacht interim dividend van €0,23 bruto per aandeel bij op. Dat geeft 7,1% dividendrendement bij een koers van iets meer dan €9,00 voor het aandeel ING Groep. Het hoge dividendrendement van ING is momenteel vooral ook te danken aan de flink gedaalde beurskoers, want ING zakt in 2022 per 12 juli ruim 26% weg in Amsterdam. In het verleden stond ING altijd bekend om de ijzersterke dividendhistorie.

Zodra er meer bekend is over het interim dividend voor 2022 zal dat uiteraard gepubliceerd worden op dividendnieuws.nl en indien de ex-dividend datum bekend is wordt deze toegevoegd aan de dividendkalender.

ING Groep NV (ISIN: NL0011821202) is bankbedrijf met wereldwijd particuliere klanten, zakelijke klanten en financiële instellingen in meer dan 40 landen. De producten van ING omvatten spaargeld, betalingen, beleggingen, leningen en hypotheken in de meeste van de retailmarkten van het bedrijf. De Wholesale Banking-klanten krijgen gespecialiseerde kredietverlening, op maat gemaakte bedrijfsfinanciering, oplossingen voor schuld- en aandelenmarkten, betalingen & cash management en handels- en treasury-diensten.