Dividend aandeel Ahold Delhaize groeit ook in 2022 verder

ahold interim dividend 2022
Ahold biedt een mooi dividendrendement én dividendgroei.

Supermarktbedrijf Ahold Delhaize kondigde op 10 augustus 2022 een 7% hoger interim dividend van €0,46 bruto per aandeel aan voor boekjaar 2022. Ahold zet daarmee de dividendgroei van de afgelopen jaren door en biedt bovendien een aantrekkelijk dividendrendement.

Het aandeel Ahold is al jarenlang favoriet bij veel beleggers, wat niet gek is gezien de herkenbaarheid (we doen allemaal wel eens boodschappen bij de AH) en vooral ook het dividend, dat elk jaar wordt verhoogd en bovendien nog steeds een mooi rendement geeft.

Ook in 2022 gaat het dividend van het aandeel Ahold verder omhoog want op 12 augustus ging Ahold ex-dividend voor €0,46 interim dividend per aandeel, 7% meer dan vorig jaar, toen Ahold nog €0,43 bruto per aandeel dividend uitkeerde. Het netto dividend van €0,391 per aandeel wordt in cash uitgekeerd aan aandeelhouders Ahold op 1 september 2022. 

AANDEEL AHOLD DELHAIZE | DIVIDEND 2022

  • Interim dividend: €0,46 bruto (+7%)
  • Ex-dividend: 12 augustus
  • Betaaldatum: 1 september
  • Dividendrendement: 3,6% (per 30 augustus)
  • Dividendgroei (5 jr gemiddeld): 10,8% p.j.

Bij een koers van €27,59 biedt Ahold Delhaize een dividendrendement van 3,6% bruto. Over boekjaar 2021 ging het dividend uiteindelijk met bijna 6% omhoog en inmiddels verhoogt Ahold het dividend al ruim 10 jaar op rij. Slechts weinig aandelen in Nederland beschikken over een dergelijk track record.

Koninklijke Ahold Delhaize N.V. exploiteert supermarkten en andere winkels in Europa en de Verenigde Staten. In de Verenigde Staten is Ahold eigenaar van de ketens Stop & Shop New England, Stop & Shop New York Metro, Giant Landover, Giant Carlisle en Peapod. Ook merken zoals Food Lion en Hannaford vallen onder Ahold America. In Nederland is Ahold naast de Albert Heijn supermarkten ook actief met onder meer Gall & Gall en Bol.com.