Aandeel Sligro op 24 maart 2023 ex-dividend voor €0,25 slotdividend

logo aandeel sligro

Aandeelhouders Sligro ontvangen begin april 2023 een slotdividend van €0,25 per aandeel. De ex-dividend datum van de in Veghel gevestigde horeca groothandel is 24 maart 2023. Sligro begon in 2022 na twee jaar weer met het betalen van een dividend.

Tijdens de coronapandemie, die in alle hevigheid uitbrak begin 2020, betaalde Sligro geen dividend en moest zelfs het eerder voorgestelde slotdividend over boekjaar 2019 weer worden ingetrokken. Na twee jaar zonder dividend begin Sligro in september 2022 weer met het uitkeren van een interim dividend van €0,30 per aandeel.

Daar komt dit jaar een slotdividend van €0,25 bruto per aandeel bij voor Sligro Food Group, dat op 24 maart 2023 ex-dividend noteert. Het netto dividend van €0,2125 per aandeel zal vervolgens op 3 april 2023 worden bijgeschreven op de rekening van aandeelhouders, die het dividend van Sligro volledig in cash uitbetaald krijgen.

dividend informatie aandeel sligro
Sligro gaat op 24 maart 2023 ex-dividend voor €0,25 slotdividend.

Bij een beurskoers van €16,30 is het dividendrendement van Sligro op basis van een jaarlijkse uitkering van €0,55 per aandeel, 3,4% bruto. Het dividend van Sligro is daarmee fors lager dan voor de covid-19 pandemie, met een record betaling van €1,40 per aandeel over boekjaar 2018. Indien we dat dividend op de huidige beurskoers van Sligro plakken krijgen we een dividendrendement van liefst 8,6%. Sligro stond jarenlang bekend om het progressieve dividend met een uitstekende dividendhistorie die door de coronapandemie helaas tot een abrupt einde kwam.

Op 2 februari 2023 kwam Sligro met resultaten over boekjaar 2022, waarin de nettowinst uitkwam op 39 miljoen euro. Volgens analisten stelde Sligro teleur, wat de koersdaling van 6% verklaart op dezelfde dag. ABN Amro rekende op een nettowinst van 49 miljoen en noemt ook het dividend van €0,25 teleurstellend. Boosdoener voor de tegenvallende resultaten zijn de stijgende kosten bij Sligro, dat de winst ziet dalen door stijgende inflatie.

Sligro Food Group bestaat uit foodretail- en foodservicebedrijven die zich direct en indirect richten op de Nederlandse foodmarkt. Sligro Food Group heeft twee segmenten: De Food Retail-activiteiten omvatten ongeveer 130 full-service EMTE-supermarkten, waarvan 30 door zelfstandige retailers; Food Service biedt een landelijk netwerk van zelfbedienings- en bezorgservicepunten voor groot- en kleinschalige horeca, etablissementen, vrijetijdsvoorzieningen, grootverbruikers, (bedrijfs)cateraars, tankstations, kleine en middelgrote ondernemingen, kleinere detailhandels en de institutionele markt. De Vennootschap bedient de institutionele markt die handelt onder de naam Van Hoeckel en de andere segmenten van de markt als Sligro. Tot de dochterondernemingen van de Vennootschap behoren CaterTechBV en Bejaco NV, met inbegrip van haar dochterondernemingen JAVA BVBA en Freshtrans BVBA, gezamenlijk bekend als JAVA Foodservice.