Aandeel PostlNL op 9 augustus ex-dividend voor interim 2023

logo postnl 2023

Op 9 augustus 2023 zal hoog dividend aandeel PostNL weer ex-dividend gaan, ditmaal voor het interim dividend over het lopende boekjaar 2023. Een exact dividendbedrag is nog niet bekend gemaakt door PostNL dat op 8 mei met beter dan verwachte resultaten over het eerste kwartaal kwam.

Het aandeel PostNL is natuurlijk voor geliefd onder beleggers vanwege het altijd hoge dividendrendement, ook al zakte de beurskoers de laatste jaren hard weg. Op 20 april ging PostNL voor de laatste keer ex-dividend voor een slotdividend van €0,02 per aandeel over boekjaar 2022.

Op papier is het dividendrendement van PostNL nog steeds zeer hoog met 9,4% als we een totaal dividend van €0,16 over boekjaar 2022 delen door de beurskoers van €1,70. Echter werd het slotdividend fors verlaagd (van €0,32 naar €0,02) en is het maar de vraag hoe hoog het interim dividend in 2023 zal worden. Daarom valt er ook helemaal niets te zeggen over het dividendrendement, dat alleen op papier hoog is momenteel.

grafiek aandeelPostnl
Zowel de beurskoers als het dividend van PostNL gingen hard omlaag
(klik op afbeelding voor grotere grafiek)

Deze week veerde de koers van PostNL weer een keer flink op met 10% winst op de meevallende cijfers over het eerste kwartaal van 2023; Niet dat het heel goed gaat bij het postbedrijf want meevallend in dit geval betekende dat de volumes en winst minder hard daalden dan voorheen werd verwacht.

Over het dividend voor 2023 werd nog helemaal niets gezegd door PostNL, dat al wel de financiële agenda voor 2023 publiceerde en daarin zien we een ex-dividend datum staan op 9 augustus voor het interim dividend. Later zal nog blijken hoe hoog dat dividend is. Dit jaar staat het aandeel PostNL stil op de beurs na een koersdaling van ruim 55% in 2022. Vorig jaar ging het dividend ook met 62% omlaag en toch is het dividendrendement op papier nog heel hoog, wat natuurlijk komt door de beurskoers die net zo hard mee omlaag ging. Een hoog dividend is dan leuk, maar per saldo verlies je als belegger even goed nog heel veel geld.

PostNL N.V. (isin-code NL0009739416) is de aanbieder van post- en pakketdiensten in Nederland. Het bedrijf werkt via drie segmenten: Post in Nederland, Pakketten en Internationaal, en PostNL Other. De geografische segmenten van het bedrijf omvatten Nederland, Duitsland, Italië, Rest van Europa, Europa en Rest van de Wereld. PostNL betaalde in 2019 voor het laatst een dividend aan beleggers en begon daarna in 2021 weer met het opnieuw uitkeren van een halfjaarlijks dividend.