Holland Colours verlaagt dividend met 42% naar €3,41 in 2023

holland colours dividend 2023

Aandeelhouders Holland Colours ontvangen in 2023 een flink gereduceerd dividend van €3,41 bruto per aandeel nadat vorig jaar nog een record dividend van €5,91 werd uitgekeerd. De ex-dividend datum is 17 juli 2023 en het dividendrendement 3% bruto.
Een bittere pil voor beleggers in Holland Colours, die dit jaar ruim 42% minder dividend zullen ontvangen van het Nederlandse bedrijf dat gespecialiseerd is in vaste en vloeibare kleurconcentraten. Vorig jaar werd nog een hoogste dividend ooit van bruto €5,91 per aandeel betaald, wat gelijk het zevende jaar op rij van dividendgroei betekende voor Holland Colours, dat de hoofdzetel heeft in Apeldoorn.

dividendhistorie holland colours
Holland Colours verlaagt het dividend in 2023 met 42%
(klik op tabel voor grotere versie)

De beurskoers van Holland Colours vertelt eigenlijk het hele verhaal al, want na een hoogtepunt van €164,50 in juni 2022 gleed het aandeel af naar het laagste jaarniveau van dit moment op iets meer dan €110. Wat dat betreft pas de dividendverlaging ook helemaal bij de ontwikkeling van de beurskoers van Holland Colours, dat op 1 juni met resultaten kwam over het boekjaar dat loopt tot eind maart 2023. Bekijk hier de dividendpagina van Holland Colours.

Hoe dan ook, een belegger in Holland Colours krijgt dit jaar nog steeds een mooie dividenduitkering van €3,41 bruto per aandeel wat precies 3% dividendrendement geeft op een koers van €113 per aandeel. Het cash dividend van Holland Colours wordt betaald op 28 juli 2023, waarbij beleggers netto (na aftrek van 15% dividendbelasting) €2,8985 per aandeel ontvangen. De ex-dividend datum is 17 juli 2023.

Holland Colours NV (ISIN: NL0000440311) ontwikkelt, produceert en verkoopt vaste en vloeibare kleurconcentraten, masterbatches en additieven voor het inkleuren van vaste en flexibele PVC voor de bouw- en constructie industrie alsook voor PET  en  polyolefines  voor  de  verpakkingsindustrie.  Behalve  deze  wereldwijde  markten,  bedienen  we  de verfindustrie  en producenten van siliconenkitten en  lijmen. Onze  technische  experts ontwikkelen specifieke oplossingen afgestemd op de eisen en wensen van de klant en toegespitst op zijn productieomstandigheden.   Holland  Colours  is  een  Nederlandse  onderneming,  waarvan  de  aandelen  genoteerd  staan  aan  Euronext Amsterdam en heeft vestigingen in Americas, Europa en Azië. Middels betrokken medewerkers, die tevens aandeelhouder zijn, leveren wij persoonlijke service op wereldwijde schaal.