Koffie aandeel JDE Peet's gaat op 10 juli 2023 weer ex-dividend

JDE Peets gaat op 10 juli 2023 ex-dividend
Douwe Egberts is een koffiemerk van JDE Peet's (foto: www.dividendnieuws.nl)

Fusiebedrijf JDE Peet's, ontstaan uit een fusie tussen Jacobs Douwe Egberts (JDE) en Peet's Coffee, zal op 10 juli 2023 weer ex-dividend gaan voor een onveranderd dividend van €0,35 bruto per aandeel. Het dividendrendement schommelt rond 2,5%.

JDE Peet's, wat bij veel mensen via de vele koffie- en theemerken ergens in huis aanwezig zal zijn, zal op 10 juli 2023 weer ex-dividend noteren voor een onveranderd dividend van €0,35 bruto per aandeel. Dat is precies gelijk aan het dividend dat in de voorgaande jaren werd uitgekeerd. 

JDE Peet's, één van 's werelds grootste spelers in de koffie- en theemarkt met merken als Jacobs, Douwe Egberts, Senseo, Tassimo, L'OR, Kenco, Peet's Coffee, Mighty Leaf en Pickwick, noteerde op 23 januari 2023 ook al ex-dividend voor een slotdividend van €0,35.

Nu dus volgt een interim dividend dat vier dagen na de ex-dividend datum op 14 juli 2023 betaald zal worden. Het betreft bij JDE Peet's altijd een cash dividend, wat na aftrek van 15% dividendbelasting in Nederland een netto dividend van €0,2975 per aandeel geeft. Op een beurskoers van €27 is het dividendrendement voor JDE Peet's momenteel 2,57% bruto.

We weten inmiddels ook al de volgende ex-dividend datum want dat is op 22 januari 2024, wanneer JDE Peet's voor, niet verrassend, opnieuw €0,35 als slotdividend zal betalen. In de dividendagenda treft u alle eerstvolgende dividenden voor de Nederlandse beurs aan, inclusief JDE Peet's, dat in januari al aankondigde in 2023 een stabiel dividend (van dus €0,70 op jaarbasis) uit te willen keren.

Voor beleggers die op zoek zijn naar aandelen actief in de koffiesector is het Belgische Miko ook een aandeel om in de gaten te houden. Dit koffieservicebedrijf betaalde dit jaar voor het eerst weer een dividend aan aandeelhouders (ex-dividend was 6 juni 2023).

Koffiebedrijf JDE Peet's is een in Nederland gevestigd bedrijf dat koffie- en thee maakt. Het bedrijf brengt zijn producten en oplossingen op de markt via een go-to-market-benadering via de consumentenverpakte goederen (CPG), out-of-home, detailhandel en online verkoopkanalen. Merken van JDE Peet's zijn onder meer Douwe Egberts, Pickwick, Senseo, Jacobs, Tassimo, L'Or en Moccona. Het bedrijf ging in mei 2020 naar de beurs in Amsterdam en kondigde in 2021 een eerste dividend aan.