Ex-Dividend Overzicht Aandelen Euronext Amsterdam voor de Laatste Kwartaal 2023

ex-dividend kalender nederland vierde kwartaal 2023

Voor beleggers op zoek naar informatie over aandelen genoteerd aan Euronext Amsterdam die de komende maanden ex-dividend zullen noteren, bieden we een overzicht van de eerste aandelen die deze status zullen bereiken, samen met details over de bedrijven en hun dividenduitkeringen.

Bekijk hieronder het ex-dividend overzicht voor Nederland voor de maanden september, oktober, november en december 2023. We hebben zelfs al één aandeel dat in 2024 ex-dividend gaat vermeld. Achtereenvolgens zie je in de tabel hieronder de ex-dividend datum, de naam van het aandeel, de laatstste beurskoers (12 september 2023), het geschatte jaarlijkse dividend, de uitkeringsfrequentie en het geschatte dividendrendement, wat gebaseerd is op het laatste dividend. Dat betekent ook dat het dividendrendement bij een verlaging in 2024 flink lager of hoger kan zijn natuurlijk. De laatste twee kolommen tonen de sector en meer specifiek wat het bedrijf doet.

Ex-Dividend DatumNaam BedrijfLaatste BeurskoersDividend per JaarDividendfrequentieDividendrend.SectorSubsector
14 september 2023TIE Kinetix €31,60€3,35Wisselende uitkeringen10,7%InformatietechnologieInternetdiensten & Infrastructuur
20 september 2023Sligro Food Group €18,18€0,55Halfjaarlijks dividend3,1%ConsumentengoederenVoedseldistributeurs
4 oktober 2023Universal Music Group €23,61€0,51Halfjaarlijks dividend2,1%CommunicatiedienstenFilms & Entertainment
2 november 2023Prosus €64,41€0,07Jaarlijks dividend0,1%ConsumentendiscretionairAlgemene Detailhandel
13 november 2023Aperam €27,39€2,00Kwartaaldividend7,3%MaterialenStaal
13 november 2023ArcelorMittal €24,05€0,41Halfjaarlijks dividend1,7%MaterialenStaal
16 november 2023Unilever PLC€47,42€1,70Kwartaaldividend3,7%ConsumentengoederenPersoonlijke verzorgingsproducten
22 januari 2024JDE Peets €25,36€0,70Halfjaarlijks dividend
1. TIE Kinetix NV |  Historie en Activiteiten

TIE Kinetix is een in Nederland gevestigde leverancier van oplossingen voor e-commerce en digitale marketing. Het bedrijf biedt technologie en diensten aan om bedrijven te helpen bij het optimaliseren van hun online verkoopkanalen en digitale marketinginspanningen. 

Dividendinformatie: TIE Kinetix keert €3,35 per jaar uit (op basis van de gegevens voor 2023), met een indrukwekkend dividendrendement van 10,7%. 

2. Sligro Food Group NV | Historie en Activiteiten

Sligro Food Group is een toonaangevende groothandel in voedselproducten in Nederland. Het bedrijf levert aan horeca, catering en andere professionele klanten en heeft een lange geschiedenis in de voedingssector. 

Dividendinformatie: Sligro Food Group keert halfjaarlijks uit met een dividend op jaarbasis van bruto €0,55 per aandeel en een dividendrendement van 3,1%. 

3. Universal Music Group NV | Historie en Activiteiten

Universal Music Group is een van 's werelds grootste muziekmaatschappijen, met een indrukwekkende catalogus van artiesten en muzieklabels. Het bedrijf is actief in de muziekopname, -productie en -distributie. 

Dividendinformatie: Universal Music Group keert halfjaarlijks uit met een geschat jaarlijks dividend van €0,51 per aandeel en een dividendrendement van 2,1%. 

4. Prosus NV | Historie en Activiteiten

Prosus is een internationale technologie-investeerder en dochteronderneming van het Zuid-Afrikaanse bedrijf Naspers. Prosus heeft belangen in verschillende internetbedrijven, waaronder e-commerce en online betalingsdiensten.

Dividendinformatie: Prosus keert jaarlijks $0,07 per aandeel uit (peildatum 2023), met een bescheiden dividendrendement van 0,1%. 

5. Aperam SA | Historie en Activiteiten

Aperam is een internationaal staalbedrijf dat gespecialiseerd is in roestvrij staal, elektrische en speciale staalsoorten. Het bedrijf bedient verschillende sectoren, waaronder de auto-industrie, de bouwsector en de olie- en gasindustrie. Aperam heeft een sterke focus op duurzaamheid en innovatie in de staalproductie.

Dividendinformatie: Aperam keert kwartaalsgewijs €2,00 per aandeel uit, met een dividendrendement van 7,3%.

6. ArcelorMittal SA | Historie en Activiteiten

ArcelorMittal is 's werelds grootste staalproducent en een toonaangevend bedrijf in de staalindustrie. Met activiteiten over de hele wereld levert het bedrijf staalproducten aan verschillende sectoren, waaronder de bouw, de auto-industrie en de infrastructuur.

Dividendinformatie: ArcelorMittal keert halfjaarlijks uit met een geschat jaarlijks dividend van $0,41 per aandeel, met een dividendrendement van 1,7%.

7. Unilever PLC | Historie en Activiteiten

Unilever is een wereldwijde multinational op het gebied van consumentengoederen, bekend om zijn merken zoals Dove, Knorr en Magnum. Het bedrijf produceert een breed scala aan producten, waaronder voedingsmiddelen, persoonlijke verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen.

Dividendinformatie: Unilever keert per kwartaal dividend uit, met een dividendrendement van momenteel 3,7%. Het dividend van Unilever wordt in het Verenigd Koninkrijk in pence vastgesteld en pas later horen Nederlandse aandeelhouders hoeveel dat in euro's is. Een exact dividendbedrag is dan ook lastig af te geven voor Unilever.

8. JDE Peets NV | Historie en Activiteiten

JDE Peets is een wereldleider in koffie- en theeproducten, met een portefeuille van bekende merken zoals Jacobs, L'OR, en Pickwick. Het bedrijf heeft een sterke aanwezigheid in zowel de retail- als de horecasector en richt zich op duurzaamheid in de koffieproductie.

Dividendinformatie: JDE Peets keert halfjaarlijks uit met een huidig dividend op jaarbasis van €0,70 per aandeel, met een dividendrendement van 2,8%.

Beleggers moeten deze data in de gaten houden en overwegen hoe deze ex-dividenddata passen in hun beleggingsstrategieën. Het is belangrijk om te onthouden dat de ex-dividenddatum de datum is waarop aandelen zonder het recht op het aankomende dividend worden verhandeld. Raadpleeg uw financieel adviseur of broker voor gedetailleerde informatie over deze aandelen en de impact van dividenduitkeringen op uw portefeuille.