Vastgoedfonds CTP handhaaft dividendbeleid met uitbetaling 70 tot 80%

logo ctp dividendbeleid

Vastgoedfonds CTP heeft tijdens de beleggersdag aangekondigd vast te houden aan het dividendbeleid. Het logistieke vastgoedbedrijf dat sterk aanwezig is in landen als Tsjechië en Roemenië, heeft nu een dividendrendement van 3,7%.

Deze week hield CTP zijn 'capital markets day' voor beleggers en analisten waarbij de doelstelling voor het jaar 2024 uit de doeken werden gedaan, inclusief het te voeren dividendbeleid voor aandeelhouders. CTP, Europa's grootste beursgenoteerde eigenaar, ontwikkelaar en beheerder van logistiek en industrieel vastgoed op basis van het bruto verhuurbare oppervlak, organiseerde de Capital Markets Day 2023 in Brno, Tsjechië.

Dividendnieuws.nl kijkt natuurlijk vooral naar het nieuws ten aanzien van het dividend en ook op dat gebied had CTP iets te melden: Het vastgoedbedrijf handhaaft haar dividendbeleid, waarbij 70-80% van het specifieke aangepaste EPRA EPS van het bedrijf wordt uitgekeerd. De standaard is een dividend in aandelen, aandeelhouders kunnen kiezen voor een uitbetaling van het dividend in contanten.

CTP begon in 2021 met het betalen van een halfjaarlijks dividend, dat elk jaar verder wordt verhoogd. Over het laatste boekjaar 2022 werd in totaal €0,45 uitgekeerd aan aandeelhouders, gevolgd door een 13,6% hoger interim dividend van €0,25 begin deze maand voor het lopende boekjaar met ex-dividend datum 14 augustus 2023.

Bij een beurskoers van €13,06 is het dividendrendement voor het aandeel CTP nu 3,68% bruto. Het eerstvolgende (slot)dividend zal in maart 2024 aangekondigd worden met een ex-dividend datum eind april volgend jaar, tenminste als we kijken naar de slotdividenden in de voorgaande twee jaren. 

CTP NV is Nederlands bedrijf dat actief is als industrieel en logistiek vastgoedontwikkelaar. CTP ontwikkelt en verhuurt een vastgoedportefeuille in Centraal- en Oost-Europa met vooral een belangrijke aanwezigheid in Tsjechië en Roemenië. De onderneming richt zich op de verhuur van vastgoed in de logistieke en licht industriële sector. In maart 2021 ging CTP naar de beurs in Amsterdam voor €14 per aandeel. In augustus 2021 werd ook het eerst dividend aangekondigd.