Aandeel Besi krijgt initieel koopadvies van analisten Goldman Sachs

besi logo 2023

Het aandeel BE Semiconductor Industries krijgt op 17 januari 2024 een eerste koopadvies van de analisten van Goldman Sachs die een koersdoel van €165 geven voor het Nederlandse halfgeleiderbedrijf.

BE Semiconductor Industries (BESI), vorig jaar één van de grootste stijgers op de beurs in Amsterdam, stijgt vandaag met bijna 4% in een negatieve markt nadat de analisten van Goldman Sachs het aandeel van het succesvolle bedrijf uit Duiven zijn gaan volgen met een 'buy' advies, ofwel 'kopen'.

Goldman Sachs is BESI geeft aan positiever te zijn dan de (analisten) consensus voor het aandeel als het gaat om de belangrijkste groeimotoren, waaronder de adoptie van chiplets en de proliferatie van geheugen met hoge bandbreedte ter ondersteuning van Gen-AI-applicaties. Chiplets verbeteren onder meer de prestaties en verminderen het energieverbruik, anders dan monolitische chips, waardoor ze gezien worden als progressieve halfgeleidertechnologie.

Dividend & koersinformatie aandeel BESI

Aandeel

BESI

Koers

€ 132,85

Datum

17-1-2024

Rendement YTD (in %)

-5,8

Beurswaarde (in € miljard)

10,2

Sector

Information Technology

Activiteiten

Semiconductors

Dividendfrequentie

Jaarlijks dividend

Dividendrendement (%)

2,2

Dividend per jaar (geschat)

€ 2,85

Ex-dividend datum

28-4-2023

Laatste dividend

€ 2,85

Betaaldatum dividend

4-5-2023

© www.dividendnieuws.nl

Goldman Sachs is zeker niet de enige bank/broker met een positieve aanbeveling voor het aandeel BESI, want in totaal zijn er 8 analisten die 'kopen' of een equivalent daarvan adviseren. Toch zitten met 9 de meeste analisten op 'houden' en zijn er ook twee verkoopadviezen. 

Bij een beurskoers van €132,70 staat het aandeel BESI in 2024 vooralsnog op een verlies van bijna 3%. Echter staat de koers altijd nog steeds ruim twee keer zo hoog als een jaar geleden, dankzij een koerswinst van liefst 140% in 2023. BESI heeft nu een dividendrendement van 2,2%, wat is gebaseerd op het laatste dividend van €2,85 dat in 2023 werd uitgekeerd.