KPN wil dividend veel sneller gaan verhogen vanaf 2024

KPN logo

KPN
betaalt een 4,9% hoger dividend over boekjaar 2023 maar laat weten de dividendgroei vanaf 2024 te willen versnellen. Eerst gaat het telecombedrijf op 19 april ex-dividend voor een slotdividend van €0,098 per aandeel. Het dividendrendement van KPN is momenteel 4,6%.

Na de magere jaren komen de vette jaren, zo lijkt het bij KPN te gaan wat betreft dividend want de afgelopen vijf jaar werd er nooit meer dan 5% verhoogd, terwijl in de jaren daarvoor drie dubbelcijferige verhogingen werden gedaan door KPN.

Vanaf 2024 kan de dividendgroei echter weer aantrekken, waarmee KPN terug wil keren naar de groeipercentages van ruim 5 jaar geleden. Op 31 januari 2024 kwam KPN al met jaarcijfers en resultaten over het vierde kwartaal, waarbij ook de 'shareholder remuneration policy' ter sprake kan. Na een dividendverhoging van dus 4,9% over boekjaar 2023 wil KPN het dividend over 2024 met liefst 13% verhogen naar €0,17 bruto per aandeel. Voor de jaren 2025 t/m 2027 komt daar jaarlijks nog eens 7% dividend bij.

kpn dividendbeleid
KPN wil het dividend de komende jaren flink verhogen (bron: persbericht KPN)

Dat is natuurlijk prachtig nieuws voor aandeelhouders KPN, die ook hun dividendrendement zo steeds verder zullen zien oplopen, tenminste, als de beurskoers niet net zo hard meestijgt als het dividend groeit. Eerst zal KPN dus nog ex-dividend gaan voor het slotdividend over 2023, waarin het dividend voor het laatst met minder dan 5% zal groeien. 

De ex-dividend datum voor het slotdividend van KPN is vastgesteld op 19 april 2024 en het cash dividend van netto 8,3 eurocent (na aftrek van 15% dividendbelasting) zal op 25 april worden uitgekeerd aan aandeelhouders. Bij een beurskoers van €3,24 is het dividendrendement van KPN 4,6% bruto.

Koninklijke KPN N.V. (KPN) is een aanbieder van telecom-, media- en mobiele telefoniediensten. De segmenten van het bedrijf zijn onder meer Consumer, Business, Wholesale en Network, Operations & IT. Merknamen van KPN zijn onder meer Telfort, XS4ALL, Simyo, Yes Telecom, Ortel Mobile, Argeweb, Solcon, Route IT, Divider, Internedservices, NLDC en StartReady. KPN is vooral actief in Nederland. KPN Is opgenomen in de AEX-index en heeft een notering op Euronext Amsterdam onder isin-code NL0000009082. KPN betaalt aandeelhouders twee keer per jaar een dividend.