ASMI betaalt record dividend van €2,75 in 2024

ASMI logo

Halfgeleideraandeel ASM International (ASMI) wil een record dividend van €2,75 bruto per aandeel uitkeren over boekjaar 2023. Dat is een verhoging van 10% ten opzichte van vorig jaar en geeft 0,4% dividend.

ASMI International, samen met grote broer ASML en mede AEX-aandeel BESI één van de drie smaakmakers de laatste jaren in Amsterdam op de beurs, verhoogt het dividend met 10% naar een nieuw record van €2,75 bruto per aandeel.

Het dividendrendement is door de hoge koers van €573 wel relatief laag met slechts 0,43% bruto. Daar gaat ook nog eens 15% Nederlandse dividendbelasting vanaf, waarna er een netto dividend van €2,3375 per aandeel resteert. 

De ex-dividend datum is 15 mei 2024 voor ASMI, dat in de voorgaande jaren telkens aan het begin van de tweede helft van de maand mei ex-dividend ging. In 2023 was de ex-coupon datum van ASMI nog 17 mei en dit jaar is het dus 15 mei.

ASMI is al jaren een echte dividendtopper met een gemiddelde verhoging van ruim 19% per jaar over de laatste tien jaar. Vorig jaar ging het dividend voor het eerst in jaren niet omhoog met een onveranderde uitkering van €2,50 bruto per aandeel.

ASM International NV (ISIN: NL0000334118), met hoofdkantoor in Almere, haar dochterondernemingen en deelnemingen ontwerpen en produceren apparatuur en materialen die worden gebruikt voor de productie van halfgeleiderapparatuur. ASM International, haar dochterondernemingen en deelnemingen bieden productieoplossingen voor waferverwerking (front-end segment) en voor assemblage en verpakking en oppervlaktemontagetechnologie (back-end segment) via faciliteiten in de Verenigde Staten, Europa, Japan en Azië. De gewone aandelenhandel van ASM International op de Euronext Amsterdam Stock Exchange (symbool ASM).