Corbion verrast met eerste dividendverhoging sinds boekjaar 2016

corbion dividend 2024

Melkzuurproducent Corbion NV betaalt een bijna 9% hoger dividend van €0,61 bruto per aandeel in 2024. Het is de eerste keer in zeven jaar tijd dat het dividend wordt verhoogd door Corbion, dat een dividendrendement van ruim 3% heeft.

Het was even met de ogen knipperen maar het stond er toch echt toen Corbion op 1 maart 2024 de jaarcijfers over 2023 publiceerde: het dividend gaat omhoog van €0,56 naar €0,61 bruto per aandeel. Het is de eerste dividendverhoging sinds 2017 (toen het dividend over 2016 van 43 naar 56 cent ging). 

Nu dus volgt eindelijk weer een hoger dividend met een voorgestelde uitkering van €0,61 bruto per aandeel over boekjaar 2023. Bij een beurskoers van €19,56 voor het aandeel Corbion geeft dat een dividendrendement van 3,1% bruto. Het totale dividendbedrag komt uit op ongeveer 36 miljoen euro.

corbion dividendhistorie
Het dividend van Corbion gaat in 2024 eindelijk weer omhoog

De ex-dividend datum is vastgesteld op 17 mei 2024. Aandeelhouders Corbion die het netto dividend van €0,5185 per aandeel willen ontvangen (na aftrek van 15% dividendbelasting) zullen moeten wachten tot 1 juni 2024, want dan is het de betaaldatum van het dividend. Het aandeel Corbion stijgt in 2024 nu 0,9% bij een koers van €19,56 wat een marktwaarde van €1,16 miljard geeft.

Corbion is producent van melkzuur en melkzuurderivaten en leverancier van emulgatoren, functionele enzymenmixen, mineralen, vitamines en uit algen gewonnen ingrediënten. De oplossingen van Corbion worden gebruikt in markten zoals voeding, huishoudelijke producten, persoonlijke verzorging, diervoeding, geneesmiddelen, medische implantaten en bioplastics. De producten van Corbion zijn onder meer melkzuurderivaten, emulgatoren, functionele enzymmengsels, mineralen en vitamines. Het opereert via twee divisies: Ingredient Solutions, bestaande uit Food en Biochemicals, en Innovation Platforms. Het Food-segment maakt conserveringsingrediënten en producten ter voorkoming van microbieel bederf voor de bakkerij-, vlees-, zuivel-, zoetwaren- en drankenindustrie, en het Biochemicals-segment produceert biochemicaliën die zijn afgeleid van hernieuwbare bronnen zoals suiker of zetmeel. Corbion's Innovation Platforms creëert nieuwe bedrijfsplatforms voor biotechnologie, zoals het polymelkzuur (PLA) bioplastic of de activiteit op het gebied van algeningrediënten. Marktleider Corbion heeft productielocaties in de Verenigde Staten, Brazilië, Spanje, Nederland en Thailand en brengt haar producten wereldwijd op de markt. Corbion is genoteerd aan Euronext Amsterdam onder ISIN-code NL0010583399.