Sif Holding betaalt ook in 2024 geen dividend aan beleggers


Sif Holding
heeft aangekondigd dat het voor het tweede achtereenvolgende jaar geen dividend zal uitkeren aan zijn aandeelhouders. Dit komt na het besluit om ook in 2023 geen dividend uit te keren. 

Sif Holding is een bedrijf dat zich richt op de productie van funderingen voor offshore windturbines en olie- en gasplatforms. Het produceert onder andere monopiles, jackets en transition pieces die essentieel zijn voor de stabiliteit en veiligheid van deze constructies in zee.

Het laatste dividend dat werd uitgekeerd door het bedrijf was €0,19 per aandeel in 2022. Momenteel wordt de beurswaarde van Sif Holding geschat op 316 miljoen euro. Het aandeel van het bedrijf heeft zich gedurende het jaar 2024 niet significant verplaatst op de markt.

Sif Holding NV (ISIN: NL0011660485) levert stalen funderingen aan de offshore wind-, olie- en gasmarkten. Het bedrijf is actief in twee segmenten: het Offshore Wind-segment richt zich op de productie van monopiles voor offshore windparken. Monopiles bestaan uit een buisvormige structuur, meestal conisch, en worden in de zeebodem gehamerd. Het olie- en gassegment is gespecialiseerd in de productie van stalen buisdelen voor de offshore olie- en gasindustrie, met de nadruk op jackets en aanverwante constructies. Het bedrijf concentreert zich op het Noordzeegebied en vervaardigt ook onderdelen voor machines en civieltechnische projecten, zoals buizen die worden gebruikt in de Maeslant-stormvloedkering, buisconstructies die worden gebruikt in de London Eye en funderingen voor steigers, die aanmeerplatforms zijn voor schepen.