Ex-dividend overzicht aandelen Nederland mei 2018

In de maand mei zal een groot deel van de Nederlandse beursgenoteerde aandelen ex-dividend noteren. Wij maken een overzicht inclusief het dividendrendement en de betaalbaarstelling.
Jaarlijks piekt het dividendseizoen in Europa in de maanden april, mei en juni met het zwaartepunt in de maand mei, wanneer verreweg de meeste aandelen ex-dividend noteren. In de regel wordt het dividend binnen enkele dagen tot weken na de ex datum betaalbaar gesteld aan de aandeelhouder, die het dan via zijn broker op de beleggingsrekening bijgeschreven krijgt.

Bekijk hieronder het complete ex-dividend overzicht voor Nederland voor de maand mei.

aandelen nederland mei 2018 ex dividend

Unilever is op 3 mei één van de eerste hoofdfondsen die ex-dividend noteert. De Rotterdamse grootmacht betaalt als één van de weinige Nederlandse aandelen elk kwartaal dividend en biedt bij de huidige koers van €46,95 een geschat dividendrendement van 3,1% op jaarbasis.

Na Unilever volgt AEX-aandeel Philips, dat op 7 mei ex-dividend noteert. Het medische technologiebedrijf betaalt slechts één keer per jaar dividend en biedt momenteel een dividendrendement van 2,3%. Het dividend van €0,80 per aandeel wordt op 6 juni betaalbaar gesteld.

Wie zoekt naar een hoog dividendrendement in Nederland kan onder meer terecht bij aandelen als Brill en Wereldhave.

Het bovenstaande overzicht toont de ex-dividend datums in mei, maar ook op maandag 30 april zullen al veel Nederlandse aandelen ex-dividend noteren, waaronder BESI. Bekijk het complete overzicht hier. Ook in België noteren veel aandelen ex in mei.