Akzo Nobel betaalt interim dividend €0,37 in 2018

aandeel akzo nobel dividend 2018
Verf- en coatingsbedrijf Akzo Nobel, opgenomen in de AEX-index, betaalt dit jaar een interim dividend van 37 cent over het boekjaar 2018.

Dat is fors minder dan een jaar eerder, toen Akzo het interim dividend juist nog met 51% verhoogde naar 57 cent per aandeel. De verlaging dit jaar heeft verband met de afgesplitste speciaalchemiedivisie, waarvoor eerder al een speciaal dividend van 4 euro per aandeel werd uitgekeerd aan aandeelhouders.

Eerder in 2018 werd al een slotdividend van 1,94 euro per aandeel betaalt door Akzo, dat op 19 oktober ex-dividend zal noteren voor het interim dividend van 37 cent.

Bij een beurskoers van €76 geeft het dividend op jaarbasis een geschat rendement van 2,2%, er vanuit gaande dat Akzo Nobel ook het slotdividend weer terug brengt naar het niveau van twee jaar geleden. Ook zal Akzo nog een speciaal dividend uitkeren, waarvoor de details nog ontbreken. Dit zal een lagere beurskoers opleveren, waardoor het dividendrendement van het nieuwe Akzo ook weer hoger zal liggen. Eén en ander moet echter nog aangekondigd worden en dus valt er weinig te zeggen over hoeveel dividend Akzo nu werkelijk biedt.

BEKIJK HIER DE EX-DIVIDEND AGENDA VOOR BELGIË

Akzo Nobel is een producent van verf en coatings, bekend van merken als Flexa, Dulux en Sikkens.