Deze zes Nederlandse aandelen gaan nog ex-dividend in 2018

ex-dividend Eurocommercial properties 2018
Het einde van het beursjaar 2018 nadert snel met nog krap twee maanden handel te gaan. De meeste Nederlandse aandelen gingen dit jaar al ex-dividend, maar toch is het nog niet helemaal klaar met ook de komende periode nog enkele aandelen die uitkeren.

In totaal tellen wij nog minimaal zes Nederlandse aandelen die in de maanden november en december nog ex-dividend zullen noteren. Vaak gaat het om bedrijven die halfjaarlijks of zelfs per kwartaal dividend betalen, waaronder uiteraard Shell en Unilever, allebei opgenomen in de AEX.

Op 19 oktober was het ook een AEX-aandeel dat voorlopig als laatste ex-dividend ging middels Akzo Nobel. De verffabrikant betaalt dit jaar een lager interim dividend.

AEX-AANDEEL UNILEVER EX-DIVIDEND BEGIN NOVEMBER
Na Akzo is het op 1 november de beurt aan hoofdfonds Unilever, dat al jarenlang per kwartaal dividend betaalt. Aandeelhouders ontvangen op 5 december een bruto-dividend van 38,72 eurocent per aandeel, wat bij de huidige beurskoers een geschat dividendrendement van 3,2% oplevert. Dit jaar verhoogde Unilever het dividend nog met 8%.

Op 7 november 2018 noteert Intertrust ex-dividend. Dit jaar verliest Intertrust ongeveer 10% op de beurs wat voor een dividendrendement van 4,6% zorgt bij de huidige beurskoers van €13,74.

Na Unilever en Intertrust is het op 8 november de beurt aan vastgoedfonds Eurocommercial Properties, dat slechts één keer per jaar dividend betaalt. Aandeelhouders moeten dus alert zijn rond deze tijd, want alleen nu kan het hoge dividend van €2,15 per aandeel worden geïncasseerd. Eurocommercial zal het dividend uitbetalen op 30 november en biedt bij de huidige beurskoers van €31,24 een dividendrendement van 6,7%.

BEKIJK HIER HET EX-DIVIDEND OVERZICHT VOOR BELGIË

Op 15 november volgen nog twee kwartaalbetalers via Shell en Aperam. Van deze twee aandelen biedt Shell natuurlijk het hoogste dividendrendement met momenteel ongeveer 5,8%.

Eén van de laatste Nederlandse aandelen die in 2018 nog ex-dividend zal noteren is Van Lanschot Kempen. Op 17 december gaat dit aandeel ex-dividend voor een bedrag van €1,50 per aandeel. Dit speciale dividend zal worden uitgekeer op 19 december 2018.

In de ex-dividend agenda op deze website staan alle hierboven genoemde aandelen uiteraard ook.