AkzoNobel keert nogmaal €1 mrd aan extra dividend uit

Aandeel Akzo extra dividend 2018
Verf- en coatingsbedrijf AkzoNobel, opgenomen in de AEX-index, zal nogmaals een speciaal dividend van in totaal 1 miljard euro uitkeren.

In een persbericht kondigde Akzo aan dat aandeelhouders alle voorstellen tijdens de BAVA hebben goedgekeurd, wat betekent dat er nogmaal 1 miljard euro als speciaal dividend zal worden uitgekeerd. Een ex-dividend datum voor deze uitkering werd nog niet aangekondigd.

Eind vorig jaar betaalde Akzo ook al een speciaal dividend van €1 mrd. Naast de extra dividenduitkering kondigde Akzo ook aan voor €2,5 mrd aan eigen aandelen in te gaan kopen. Uiteindelijk zal er in totaal €6,5 miljard aan de aandeelhouder zijn uitbetaald, aldus Akzo vandaag is het mediabericht.

Nils Andersen, voorzitter van AkzoNobel’s Raad van Commissarissen, zei: De goedkeuring van onze aandeelhouders betekent dat we de belofte om het overgrote deel van de netto-opbrengsten van de afsplitsing van de Specialty Chemicals-activiteiten uit te keren, kunnen nakomen. AkzoNobel is nu een gericht verf- en coatingsbedrijf, goed gepositioneerd om voor zowel aandeelhouders als alle belanghebbenden waarde te creëren.”

Eerder werd al bekend dat Akzo, in verband met de afgesplitste activiteiten, wel een lager regulier dividend gaat betalen aan zijn aandeelhouders.

Akzo Nobel is een producent van verf en coatings, bekend van merken als Flexa, Dulux en Sikkens.