Lucas Bols keert €0,35 interim dividend uit in 2018

Aandeel Lucas Bols interim dividend 2018
Net als vorig jaar zal drankenproducent Lucas Bols opnieuw een interim dividend van 35 eurocent per aandeel uitkeren.


Vorig jaar betaalde Bols ook een dividend van €0,35, later dit jaar gevolgd door een slotdividend van €0,25.

Het interim dividend van 35 cent zal op 30 november betaald worden aan aandeelhouders met als ex-dividend datum 23 november.

Bij een beurskoers van €15,65 is het geschatte dividendrendement voor Bols 3,8%. Er zijn momenteel 5 analisten die het aandeel Lucas Bols Amsterdam volgen. De gemiddelde aanbeveling is ‘kopen’ met een koersdoel van ruim 20 euro.

Op de beurs in Amsterdam verliest het aandeel Lucas Bols dit jaar bijna 16%, wat een beurswaarde van 195 miljoen euro oplevert.

Toch kan het altijd nog slechter: De Belgische bierbrouwer Anheuser Busch Inbev halveerde dit jaar het dividend en verliest op de beurs in Brussel dit jaar bijna 30%.

Lucas Bols is het oudste gedistilleerd merk ter wereld en een van Nederlands oudste nog actieve bedrijven. In de afgelopen meer dan 440 jaar is Lucas Bols meester geworden in de kunst van het distilleren, mixen en blenden van likeuren, jenever, gin en vodka. Het portfolio van Lucas Bols bestaat uit meer dan 20 premium en superpremium merken die gebruikt worden als basis voor cocktails in cocktailbars over de hele wereld. De producten van Lucas Bols worden verkocht in meer dan 110 landen wereldwijd. Sinds 4 februari 2015 is Lucas Bols genoteerd aan Euronext Amsterdam (BOLS).