Sligro Food Group betaalt €0,85 slotdividend in 2019

Groothandelaar Sligro Food Group keert een slotividend van 85 cent bruto per aandeel uit over 2018.

Dat is minder dan een jaar geleden, toen de groothandelaar nog een slotdividend van €0,90 per aandeel uitkeerde. Wel werd vorig jaar ook nog een extra dividend uitkering gedaan van €7,57 per aandeel in verband met de verkoop van activiteiten. Dat verklaart normaal gesproken het lagere slotdividend nu.

Ondank de lagere slotuitkering is het totale dividend over 2018 onveranderd ten opzichte van 2017 omdat Sligro eerder al wel een hoger interim dividend van 50 cent bruto betaalde.

Per saldo is het reguliere dividend van €1,40 per aandeel op jaarbasis goed voor een geschat dividendrendement van bijna 3%. Het is nog niet bekend wanneer het aandeel Sligro Food Group ex-dividend noteert. Vorig jaar was dat op 24 juli.

Lees ook: Aandelen België die in 2019 ex-dividend noteren

Sligro Food Group bestaat uit foodretail- en foodservicebedrijven die zich direct en indirect richten op de Nederlandse foodmarkt. Dit gebeurt bij Foodservice als groothandel en bij Foodretail als groothandel en detaillist. De foodretailactiviteiten bestaan uit ruim 130 EMTÉ-full service supermarkten. Hiervan wordt een aantal door zelfstandig ondernemers geëxploiteerd. Als marktleider richt Foodservice zich met een landelijk netwerk van zelfbedienings- en bezorggroothandels op groot- en kleinschalige horeca, recreatiebedrijven, cateraars, grootverbruikers, bedrijfsrestaurants, pompshops, het midden- en kleinbedrijf, kleinschalige retailbedrijven en de institutionele markt.