DSM verhoogt dividend 2018 met bijna 19%

Speciaalchemiebedrijf DSM, opgenomen in de AEX-index, keert over het boekjaar 2018 in totaal bijna 19% meer dividend uit dan in het voorliggende jaar.

Koninklijke DSM zal in 2019 een slotdividend van €1,43 bruto per aandeel uitkeren, tegen €1,27 een jaar geleden. Eerder werd al het slotdividend verhoogd naar 77 eurocent, wat voor een totale dividendverhoging van 18,9 procent over het boekjaar 2019 zorgt.

Het slotdividend van €1,43 zal waarschijnlijk begin juni worden uitgekeerd. Een ex-dividend datum is nog niet bekend. Vorig jaar was dat nog op 11 mei. Bij een beurskoers van €96 biedt het aandeel DSM een dividendrendement van 2,1%.

Eerder kondigde DSM nog aan het dividend in 2018 met een kwart te willen verhogen.

Koninklijke DSM N.V. is wereldwijd actief in gezondheid, voeding en materialen. Duurzaamheid is voor ons een verantwoordelijkheid, kernwaarde en centrale businessdriver. Met onze diepgaande kennis en brede expertise scheppen wij welvaart, milieuverbetering en maatschappelijke vooruitgang. Waarde voor al onze stakeholders. In Nederland is DSM actief met hoogwaardige productielocaties, ondersteunende diensten en unieke competenties en faciliteiten voor onderzoek en ontwikkeling. In moderne laboratoria werken onze wetenschappers aan maatschappelijke oplossingen in voeding en materialen die over de hele wereld hun weg vinden. DSM is genoteerd aan Euronext Amsterdam.