HAL Trust verlaagt dividend in 2019 met 15% tot €2,65

Net als in de voorgaande jaren zal HAL Trust ook in 2019 een lager dividend betalen. In totaal wordt er 5,30 euro per aandeel uitgekeerd, waarvan de helft verplicht in nieuwe aandelen.

Het zijn lastige jaren voor aandeelhouders HAL Trust, die in lijn met een dalende beurskoers ook telkens een lager dividend krijgen uitgekeerd. Vorig jaar werd het dividend ook al flink verlaagd en bovendien werd er een verplichte uitkering in nieuwe aandelen ingesteld.

Het in Monaco gevestigde bedrijf, dat grote belangen heeft in beurgenoteerde ondernemingen zoals Grandvision, Boskalis en SBM Offshore. Het dividendbeleid gaat er vanuit dat er 4% wordt uitgekeerd op basis van de gemiddelde beurskoers van het aandeel HAL Trust over een periode in december. Een lagere beurskoers, zoals de laatste jaren, in lijn met de lagere koersen van de grootste investeringen, levert dus ook een lagere dividenduitkering op.

Voor 2018 resulteert dat voor HAL in een voorgesteld dividend van €5,30 per aandeel bruto, waarvan dus €2,65 (de helft) in cash zal worden uitgekeerd en de andere helft als nieuwe aandelen wordt uitgegeven, aldus HAL in het uitgegeven persbericht.

AAndeel hal dividend 2018
HAL stelt een dividend van €5,30 voor over het jaar 2018


De ex-dividend datum voor het dividend over 2018 is 20 mei 2019 met een betaalbaarstelling op 18 juni. Op 11 juni zal HAL de omruilverhouding voor het dividend gedeelte dat in nieuwe aandelen uitkgekeerd wordt bekend maken.

Bij een beurskoers van €136,80 is het geschatte dividendrendement precies 4%, op basis van het totale dividend. Kijken we echter naar het cash gedeelte, wat eigenlijk het echte dividend is, komt het dividendrendement voor HAL uit op slechts 2%.

Op de beurs in Amsterdam is het aandeel HAL Trust in 2019 goed voor een klein plusje van 2,7%. Van de 3 analisten die het aandeel volgen geven er twee een advies 'houden' en adviseert één analist 'verkopen'.