Boskalis verlaagt ook in 2019 weer het dividend

Boskalis dividend 2018
Koninklijke Boskalis Westminster NV verlaagt het dividend in 2019 met liefst 50 procent tot €0,50 per aandeel. Daarmee is het de tweede dividendverlaging voor de baggeraar in drie jaar tijd.

In 2017 verlaagde baggeraar Boskalis, opgenomen in de AEX-index, het dividend nog flink van €1,60 naar €1,00 per aandeel. Dit jaar volgt een nieuwe forse dividenverlaging van €1,00 naar €0,50 per aandeel.

Bij een beurskoers van €24,59 levert dat een dividendrendement op van slechts 2% voor het geplaagde aandeel. Boskalis keert een keuzedividend uit (stock of cash) en zal op 10 mei ex-dividend noteren. Aandeelhouders ontvangen het dividend dan in cash of nieuwe aandelen op 20 mei 2019.

LEES OOK: Boskalis handhaaft dividend in 2018 op 1 euro

In totaal zijn er zes analisten die Boskalis Westminster volgen. De gemiddelde aanbeveling is buy, wat gebaseerd is op twee koopadviezen en vier keer 'houden'. In Amsterdam plust het aandeel Boskalis dit jaar 13%. Dat volgt op liefst vier opeenvolgende jaren waarin de beurskoers inleverde. Vorig jaar verloor Boskalis nog ruim 30%, wat exclusief het dividend van €1,00 is.

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. is een toonaangevende internationale dienstverlener op het gebied van baggeren, maritieme infrastructuur en maritieme diensten. De onderneming levert wereldwijd creatieve en innovatieve totaaloplossingen voor infrastructurele uitdagingen in maritieme gebieden, kuststreken en rivierdelta’s met onder meer de aanleg en onderhoud van havens en vaarwegen, creatie van land in water en bescherming van kusten en oevers. Tevens voert Boskalis projecten uit en levert het een breed spectrum aan maritieme diensten voor de olie- en gassector en offshore windindustrie en voert het scheepsbergingen uit (SMIT Salvage). Daarnaast heeft Boskalis meerdere strategische partnerships in havensleep- en terminaldiensten (Kotug Smit Towage, Keppel Smit Towage, Saam Smit Towage en Smit Lamnalco). Met een veelzijdige vloot van ruim 900 schepen en vaartuigen en 10.700 medewerkers, inclusief deelnemingen, is de onderneming actief in meer dan 90 landen, verspreid over zes continenten.