Dividend TKH Group naar €1,40 in 2019

TKH Group dividend 2019
AMX-aandeel TKH Group NV zal over het boekjaar 2018 opnieuw een hoger dividend betalen. Aandeelhouders ontvangen dit jaar bijna 17% meer.

Een jaar geleden keerde technologiebedrijf TKH namelijk nog een dividend van €1,20 per aandeel uit aan zijn trouwe aandeelhouders, die opnieuw beloond worden met een hogere betaling.

De ex-dividend datum is vastgesteld op 8 mei 2019 en TKH zal het dividend een week later op 13 mei 2019 betaalbaar stellen. Bij een beurskoers van €44,74 is het geschatte dividendrendement 3,1%.
Aan  de  Algemene  Vergadering zal worden voorgesteld een dividend van € 1,40 uit  te  keren  per (certificaat van) aandeel (2017: € 1,20). Op basis van de uitstaande aandelen ultimo 2018 bedraagt de  pay  out-ratio  respectievelijk 48,6%  van  de  nettowinst  voor  amortisatie  en  eenmalige  baten en lasten   toerekenbaar   aan   aandeelhouders   en 54,2%   van   de   nettowinst toerekenbaar   aan aandeelhouders.  Voorgesteld  wordt  om het dividend  in contanten  ten laste van  de reserves uit te keren. De betaalbaarstelling van het dividend vindt plaats op 13 mei 2019 (bron: persbericht TKH 5 maart).
Van de zes analisten die het aandeel TKH volgen geven er 5 een advies kopen en is er momenteel geen enkele professional die 'houden' of 'verkopen' adviseert. Het gemiddelde koersdoel van de professionals ligt op €58,33 (peildatum 15 maart).

LEES OOK:  Umicore (België) verhoogt slotdividend 2018 naar €0,40

Dit jaar stijgt TKH bijna 10% op de beurs in Amsterdam waarmee een groot deel van de koersdaling vorig jaar, toen het aandeel 23% inleverde, weer wordt goedgemaakt.

Technologiebedrijf TKH Group NV (TKH) is een internationaal opererende groep ondernemingen die zich heeft gespecialiseerd in het ontwikkelen en leveren van innovatieve Telecom, Building en Industrial Solution gebaseerd op vier kerntechnologieën. De vier TKH kerntechnologieën -vision & security, communicatie, connectivity en productiesystemen- worden met elkaar verbonden tot totaalsystemen en totaaloplossingen in de drie Solutions-segmenten. TKH streeft hierbij een vergaande synergie en samenwerking na tussen haar bedrijfsonderdelen.